Άρθρα μελών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει νέα στρατηγική για τον ανασχεδιασμό της εκπαίδευσης
Γράφει ο/η ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ   
04.12.12

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική με τίτλο: «Ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης», στόχος της οποίας είναι να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας και να επιτευχθούν οι στόχοι τους για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

 

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 881 , Διαβάστε περισσότερα...

 
FreeMoodle - Ηλεκτρονικά Μαθήματα
Γράφει ο/η ΑΝΝΑ ΚΡΑΣΣΑ   
09.10.12

freemoodlelogoΗ ελληνική ομάδα του Free Moodle (http://freemoodle.org) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δύο ηλεκτρονικών μαθημάτων με αντικείμενο τις Παρουσιάσεις και τα Λογιστικά Φύλλα. Και τα δύο μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου οι Παρουσιάσεις και στις 27 Δεκεμβρίου τα Λογιστικά Φύλλα.

Τα μαθήματα θα προσφερθούν δωρεάν με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης και είναι κατάλληλα για αρχάριους χρήστες τόσο της σουίτας Open Office όσο και για τους χρήστες της σουίτας Libre Office. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους επιτυχόντες δίδονται Βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 2314 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ο δημόσιος τομέας της Μεγάλης Βρετανίας εξοικονομεί 28 εκατομμύρια λίρες από την Ανοικτή Πρόσβαση
Γράφει ο/η Ilias Manginas   
16.08.12
openaccess.pngΗ Ανοικτή Πρόσβαση στα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής έρευνας έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αποκαλύπτουν οι δύο μελέτες που το Οpen Access Implementation Group (OAIG) δημοσίευσε πρόσφατα. Πρόκειται για τις μελέτες "Benefits of Open Access to Scholarly Research to the Public Sector" και "Benefits of Open Access to Scholarly Research for Voluntary and Charitable Sector Organisations".


Tags: openaccess, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1990 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ηλεκτρονικά Μαθήματα - Impress
Γράφει ο/η ΑΝΝΑ ΚΡΑΣΣΑ   
26.04.12

Νέο Ηλεκτρονικό μάθημα με αντικείμενο τις Παρουσιάσεις, πρόκειται να διατεθεί από την ελληνική ομάδα του FreeMoodle, κατά τη χρονική περίοδο 7 Μαΐου με 1 Ιουλίου 2012.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 4 Μαΐου.

 

Tags: , Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1945 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ηλεκτρονικό Μάθημα για OpenOffice / LibreOffice Calc
Γράφει ο/η ΑΝΝΑ ΚΡΑΣΣΑ   
04.02.12
ImageΤο FreeMoodle.org είναι μία νέα πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές την ευκαιρία να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle. Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους.

Σε αυτόν τον ιστοχώρο ο Βασίλης Παλίλης (Φυσικός) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα διαξάγουν το ηλεκτρονικό μάθημα "Λογιστικά Φύλλα με τη χρήση του OpenOffice.org - Libre Office Calc", την περίοδο 20 Φεβρουαρίου - 22 Απριλίου 2012.
Το παρόν μάθημα βασίζεται στο ηλεκτρονικό μάθημα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στα email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2012.
Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1170 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Υποχρεωτική η Ανοικτή Πρόσβαση στον νέο νόμο της Ισπανίας για την Έρευνα
Γράφει ο/η Ilias Manginas   
29.10.11

Μετά από μακρά διαβούλευση, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ισπανίας υϊοθέτησε πρόσφατα τον αναμενόμενο νόμο για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο νέος νόμος καθιστά υποχρεωτική την Ανοικτή Πρόσβαση σε δημόσια χρηματοδοτούμενη έρευνα.

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 2467 , Διαβάστε περισσότερα...

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 16 από 66