Εξετάσεις του Linux Professional Institute από το GreekLUG | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
11.03.11

lpi_glug.png Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (GreekLUG), με έδρα την Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην διάδοση του ΕΛ/ΛΑΚ. Τακτικά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, εκδηλώσεις, προσφορές σστημάτων σε σχολεία κ.α. Εδω και αρκετό καιρό έχει γίνει συνεργάτης του Linux Professional Institute (LPI) και ανακοινώνει την πρώτη διεξαγωγή εξετάσεων του LPI στα Ελληνικά, στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 στο Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης, Παπαναστασίου 18, Θεσσαλονίκη. 

 

Ο σύλλογος έχει γίνει Master Affiliate του LPI στην Ελλάδα, και από ότι φαίνεται θα υπάρχει συνέχεια στην διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού από το LPI στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση αφορά το GNU/Linux και δεν δεσμεύει τους υποψηφίους σε καμία διανομή (όπως άλλες πιστοποιήσεις π.χ. Πιστοποίηση Redhat). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνική Κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα που πραγματοποιείται ένα LPI Exam Lab από ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος εκπροσωπεί και επίσημα το Linux Professional Institute στη χώρα.

 Για τον GreekLUG έχει μεγάλη σημασία η τεχνική κατάρτιση των μελών της Ελληνικής Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και η διάδοση της εξειδικευμένης γνώσης για το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux. Γι' αυτό το λόγο ως εκπρόσωπος του LPI στην Ελλάδα ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την εμβάθυνση στο Ελεύθερο Λογισμικό μέσω σειρών εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων και δημιουργίας του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.  

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι €180 και περιλαμβάνει:

€100 κόστος συμμετοχής στα μαθήματα του GreekLUG

€80 κόστος εξετάσεων

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ δικαιούνται 50% έκπτωση στην συνολική αυτή τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Greeklug

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >