Συμμετοχή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στο OGP Network | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ   
10.08.12

ogp.pngΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού συμμετέχει στο OGP Network. Το OGP Network έχει ως στόχο να συνδέει κυβερνήσεις οι οποίες συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην πρωτοβουλία του Open Government Partnership, με παρούχους οι οποίοι έχουν εμπειρία σε θέματα Ανοιχτής Διακυβέρνησης ώστε να βοηθήσει αρχικά τις κυβερνήσεις να σχεδιάσουν πρωτοποριακές και καινοτόμες δεσμεύσεις σχετικά με την Ανοιχτή Διακυβέρνηση της χώρας τους και στη συνέχεια να τις υλοποιήσουν.

 

Στην πρωτοβουλία OGP συμμετέχουν περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίες έχουν ήδη καταθέσει το στρατηγικό σχέδιο δράσης της χώρας τους, (μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα) καθώς και περισσότερες από 20 χώρες οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας του σχεδίου δράσης τους.

 

Στο OGP Network συμμετέχουν περισσότεροι από 90 φορείς οι οποίοι προσφέρουν υποστήριξη σε αυτές τις κυβερνήσεις. Οι φορείς που συμμετέχουν προέρχονται από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνονται από φορείς του δημόσιου, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς έως και ιδιωτικές εταιρείες.

Tags: Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >