Ηλεκτρονικό εμπόριο με το OpenCart | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
09.07.09
opencart.png Με την συνεχή ανάπτυξη του διαδικτύου, όλο και περισσότεροι στρέφονται στην δημιουγία διαδικτυακών καταστημάτων, για χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, 24ωρη λήψη παραγγελιών και για πολλά άλλα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τρόπος πώλησης. Η ανάπτυξη αυτή δημιουργεί την ανάγκη ύπαρξης εργαλείων, που να υλοποιούν την λειτουργία του διαδικτυακού καταστήματος. Ένα από τα εργαλεία αυτά είναι το OpenCart.

Το OpenCart είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα γραμμένο σε PHP. Μία  αξιόπιστη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που δίνει την δυνατότητα σε εμπόρους να  δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση στο διαδίκτυο και να συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό  εμπόριο με το ελάχιστο δυνατό κόστος.  Η διεπαφή με τον χρήστη προσφέρει πολλές επιλογές που διευκολύνουν πάρα πολύ τις διαδικτυακές αγορές. Υπάρχει μια πλούσια σειρά εργαλείων πλοήγησης στα προϊόντα του καταστήματος με διάφορους τρόπους όπως:
 
  Πλοήγηση στα προϊόντα με βάση τον κατασκευαστή.

  Πλοήγηση στα περισσότερο δημοφιλή προϊόντα.

  Πλοήγηση στα πιο πρόσφατα προϊόντα.

  Πλοήγηση βάσει της κατηγορίας / υποκατηγορίας στην οποία ανήκει ένα προϊόν

  Πλοήγηση στα προϊόντα με συγκεκριμένο όνομα ή περιγραφή (αναζήτηση)

Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η λειτουργία του καλαθιού αγορών. Δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού πελάτη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μαζί με το καλάθι αγορών, παρέχονται οι δυνατότητες ορισμού κόστους αποστολής και διάφοροι τρόποι πληρωμής. Οι αξίες των προϊόντων μπορούν να εμφανίζονται σε διαφορετικά νομίσματα, και η διαχείρηση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι εύκολη, μέσω μενού και επιλογών ανά προίόν.

Το OpenCart, μπορεί να τοπικοποιηθεί πάρα πολύ εύκολα, καθώς υπάρχουν λειτουργίες τοπικοποίησης. Δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελληνική μετάφραση της εφαρμογής, που υποστηρίχθηκε από την ΕΕΛΛΑΚ στα πλαίσια του διαγωνισμού για την “Ελληνοποίηση και ανάπτυξη ΕΛΛΑΚ”.

Το OpenCart διανέμεται υπό την άδεια GNU Lesser General Public Licence: http://www.gnu.org/licenses/lgpl.html. Η επίσημη ιστοσελίδα του λογισμικού βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.opencart.com. Τα αρχεία των μεταφράσεων βρίσκονται στην διεύθυνση http://74.52.76.37/~opencart/opencart.zip, και το ελληνικό εγχειρίδιο οδηγιών που συμπεριλαμβάνει και τις οδηγίες εγκατάστασης των αρχείων μετάφρασης βρίσκεται στην διεύθυνση: http://74.52.76.37/~opencart/OpenCart_Manual.pdf.

 
< Προηγ.   Επόμ. >