Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ Απριλίος 2009 | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Karamanolis George   
02.06.09

Τον Απρίλιο λόγω του Πάσχα οι δραστηριότητες των κοινοτήτων ήταν κάπως μειωμένες, βέβαια υπήρχε και η προετοιμασία για το συνέδριο fosscomm, που έγινε τον Μάϊο, αλλά σε αυτό θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο σχετικά με την δράση για τον επόμενο μήνα.

H Linux Team του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ολοκλήρωσε επιτυχώς το install-fest στις 03/04/2009. Τα 50-60 άτομα που έδωσαν το παρόν έμαθαν τι είναι το Linux και την ιστορία του, τις βασικές του λειτουργίες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του έναντι των άλλων λειτουργικών συστημάτων και τέλος παρακολούθησαν την εγκατάσταση του Ubuntu 8.10.  http://linuxteam.cs.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=2.

Στις 3 και 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η 3η Πανελλήνια Διημερίδα Πληροφορικής (http://pdkap.sch.gr/). Η παρουσία του Ubuntu και του ελευθέρου λογισμικού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Το γενικό συμπέρασμα από τις 3 εισηγήσεις (μία απ’ την ομάδα των Linux Greek Teachers Παπαδάκη Λεωνίδα, Καινουργιάκη Γεώργιο, Πανδεληνά Γεώργιο και Τσεπαπαδάκη Ανδρέα) είναι ότι ολοένα και περισσότερα εργαστήρια επιλέγουν αυτή τη λύση.  http://ubuntu-gr.org/story/11-04-09/το-ubuntu-ltsp-στην-3η-πανελλήνια-διημερίδα-πληροφορικής.

Στις 10 Απριλίου έγινε εκδήλωση ΕΛ/ΛΑΚ στο Αιγίνιο Πιερείας. Η πλήρης αναφορά για την προετοιμασία και την διεξαγωγή της εκδήλωσης, έγινε σε αυτό το νήμα στο φόρουμ της κοινότας ubuntu.

Στις 11 Απριλίου η συλλογικότητα sid, έκανε εκδήλωση σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό και τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά κινήματα. Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση στην σελίδα: http://sid.gr/doku.php/events/workshops/8%CE%BF_workshop.

Στις 26 Απριλίου έγινε το ubuntu-gr-release-party-αθήνα-θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση http://ubuntu-gr.org/story/25-04-09/ubuntu-gr-release-party-αθήνα-θεσσαλονίκη.


Προβολές: 4562

Γράψε σχόλιο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >