28η Μαρτίου - Document Freedom Day | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
26.03.12

Document Freedom Day LogoΗ 28η Μαρτίου έχει επιλεγεί σαν παγκόσμια Document Freedom Day με εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου για την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ανάγκης δημιουργίας ανοιχτών προτύπων, μορφών και περιεχομένου ώστε να ευνοείται ο διαμοιρασμός τους και η ανεξαρτητοποίησή τους από εμπορικά λογισμικά κλειστού τύπου.

 

Η φιλοσοφία των ανοιχτών προτύπων στοχεύει την πρακτική εφαρμογή σε οργανισμούς, βιβλιοθήκες, διοικητικές και κυβερνητικές μονάδες ώστε το περιεχόμενο που δημιουργείται και διακινείται από αυτούς να είναι διαμοιράσιμο και αξιοποιήσιμο ασχέτως από το λογισμικό των Η/Υ. Ακόμη και με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη των λογισμικών, το περιεχόμενο έχει νόημα να είναι προσβάσιμο ασχέτως από την υφιστάμενη τεχνολογία και το λογισμικό - κάτι το οποίο μπορεί να γίνει εφικτό με τη χρήση ανοικτών προτύπων.

 

«Οι ανοιχτοί τύποι αποθήκευσης εγγράφων διασφαλίζουν ότι οι πολύτιμες για εσάς πληροφορίες δεν μετατρέπονται σε ψηφιακά τοξικά απόβλητα με την επόμενη αναβάθμιση σε νέο λογισμικό. Το λογισμικό που χρησιμοποιείτε σήμερα θα είναι σε χρήση μετά από δέκα χρόνια; Αν η απάντηση είναι αρνητική, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Ανοιχτά Πρότυπα για να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας» — Karsten Gerloff, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού

 

Στην Ελλάδα, σχετικές εκδηλώσεις πρόκειται να οργανωθούν στην Αθήνα, στις Σέρρες και την Καστοριά.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ανοικτά δεδομένα μπορείτε να δείτε σε σχετικό άρθρο εδώ.

 

[Εξωτ. σύνδεσμος: http://documentfreedom.org/index.el.html]

 
< Προηγ.   Επόμ. >