Δράσεις ΕΛΛΑΚ Μάϊος 2009 | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
27.06.09

 img_6095.jpg

Τον Μάϊο η σημαντικότερη εκδήλωση του μήνα, ήταν το Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ (Fosscomm), που έγινε στην Λάρισα στις 9 και 10 του μηνός . Λόγω του συνεδρίου έμεινε λίγος χρόνος διαθέσιμος, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να γίνουν λίγες εκδηλώσεις μέσα στον μήνα αυτό. Θα τις δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.


Στις 2/5 έγινε στο Intercollege Λεμεσού, το 3ο πάρτυ κυκλοφορίας ubuntu από την κοινότητα Ubuntucy (http://www.ubuntucy.org). Έγιναν 2 παρουσιάσεις στα Αγγλικά. Στην πρώτη ο Θεόδοτος Ανδρέου εξήγησε τις συνθήκες που γέννησαν το Κίνημα του Ελεύθερου Λογισμικού, για την Γενική Άδεια Χρήσης GPL και εξήγησε τα πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιούμε Ελεύθερο Λογισμικό και το GNU/Linux. Στην δεύτερη ο  Λέονιντ Μαμτσένκωβ εξήγησε τα πλεονεκτήματα της χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού από την φοιτητική κοινότητα και έδωσε έμφαση στα πλεονεκτήματα για τους φοιτητές της Πληροφορικής. Από την εκδήλωση, είναι η φωτογραφία του προλόγου.

 

Στις 7/5 κατατέθηκαν οι προτάσεις της Εκπαιδευτικής κοινότητας ελεύθερου λογισμικού στο ιστολόγιο που δημιούργησε το υπουργείο παιδείας, στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://meafora.gr υπάρχει και η δημοσίευση των προτάσεων στον σύνδεσμο: http://www.meafora.gr/?p=895

 

Στις 9/5 και στις 10/5, έγινε το συνέδριο κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ (fosscomm) για το 2009 , στην Λάρισα, στο ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Το συνέδριο οργανώθηκε από την τοπική ομάδα Linuxteam ΤΕΙ Λάρισας, τον Hellug και την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Η τοπική ομάδα, λόγω εντοπιότητας φρόντισε ότι είχε σχέση με τα τοπικά θέματα, με κύριο συντονιστή τον Γιώργο Πορτοκάλογλου. Αν και έχουν γίνει πολλές αναφορές στο συνέδριο, τονίζω το σχόλιο του Γιώργου Καργιωτάκη από το ιστολόγιό του:

"Αν και δεν είδα όλες τις παρουσιάσεις γιατί προτίμησα να περάσω κάποιο παραπάνω χρόνο με φίλους και γνωστούς στους διαδρόμους, από όσα είδα έμεινα εντυπωσιασμένος από την δουλειά που έχει γίνει στη Σχολή Ικάρων από τον κύριο Αντώνιο Ανδρεάτο . Είμαι σίγουρος πως πολλοί καθηγητές των δικών μας πανεπιστημίων, ακόμα και από σχολές πληροφορικής, θα ντρεπόταν αν έβλεπαν τα βήματα προόδου σχετικά με τη χρήση και διάδωση ελεύθερου λογισμικού που έχουν κάνει στην Σχολή Ικάρων." 

 

Από τις 15 μέχρι τις 17 ο Hellug, συμμετείχε στην Autonomia expo με περίπτερο όπου έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων του Linux και εφαρμογών Ελεύθερου Λογισμικού που ενδιαφέρουν τα άτομα με αναπηρία. 

http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Newsgr

Η συλλογικότητα sid έκανε παρουσιάσεις στην Θεσσαλονίκη (15/5),  Γιάννενα (16/5), Πάτρα (22/5) και Σύρο (30/5) με θέμα τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά κινήματα.

http://www.sid.gr/doku.php/events

Η κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού του ΕΜΠ, στις 22 του μηνός, έκανε εκδήλωση burnfest, όπου οι επισκέπτες πήραν σε CD/DVD τις διανομές της αρεσκείας τους. 

http://foss.ntua.gr  

 

Tags: δράσεις, κοινότητες, Add more tags...,
 
< Προηγ.