Επιτροπή πρωτοβουλίας - http://olpc.ellak.gr/

Συμμετοχή στην Επιτροπή πρωτοβουλίας

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιτροπή, καλούνται να εγγραφούν στη λίστα olpc @ ellak.gr και να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εργασίας που θέλουν να συνεισφέρουν. Η πρόσκληση για συμμετοχή στην επιτροπή

Η ομάδα εθελοντών του OLPC του Πανεπιστήμιου Πατρών και ΕΑΙΤΥ, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο της να επικοινωνήσουν με την ομάδα εθελοντών στην ηλ. διεύθυνση: olpc AT cti.gr

Η ομάδα εθελοντών του OLPC του ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ στο πλαίσιο του εργαστηρίου του μαθήματος της Τηλεματικής έχει αναπτύξει μια σειρά από εκπαιδευτικές εφαρμογές στο περιβάλλον Squeak e-toys.

Αναβάθμιση ΧΟ & Οδηγίες για Ελληνικά

Ελληνικός Οδηγός για το eToys

Οδηγός Ανάπτυξης Εφαρμογών στο SUGAR

Κατάλογος Εφαρμογών eToys

Συχνές ερωτήσεις

Ομάδες Εργασίας

Λογισμικό

Ο δικτυακός τόπος OPENSOFT αποβλέπει στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ): http://opensoft.sch.gr/

Εκπαίδευση

Στον δικτυακό τόπο http://www.mathisis.org/ εχουν αναπτυχθεί μαθήματα(e-learning modules) για να μάθετε πως να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε το λογισμικό του ΧΟ. Σκοπός του mathisis.org είναι η έρευνα και ανάπτυξη υλικού και μεθοδολογίας για την εισαγωγή των τεχνολογιών της πληφορορικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο δικτυακό τόπο http://cnms.uop.gr/ μπορείτε να βρείτε μια σειρά ασκήσεων φτιαγμένες σε etoys καθώς και υποστηρικτικό υλικό από μαθήματα που έγιναν μέσα σε τάξη με τη χρήση των XOs.

Εκδηλώσεις

2009: Εργαστήρια - Το OLPC σε Ελληνικά σχολεία

2009-2010: Εργαστήρια - Εκπαιδευτικά πειράματα με το OLPC

26 Ιουνίου 2007: Εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα "Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις"

20 Νοεμβρίου 2007: Ημερίδα στην Νάουσα, στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, του Παν.Μακεδονίας, με τίτλο: “Εφαρμογές Ψηφιακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων” , όπου παρουσιάζεται : “Η εφαρμογή δικτύου του OLPC“, από τον Γιάννη Αθανασιάδη, ΕΤΕΠ του Παν/μίου Μακεδονίας.( σύνδεσμος εδώ...)

6 Μαρτίου 2008: Παρουσίαση στο συνέδριο “Μαθηματική εβδομάδα 2008” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσ/νίκη) , από τον Γιάννη Αθανασιάδη, ΕΤΕΠ του Παν/μίου Μακεδονίας με τίτλο :”Το εγχείρημα ‘Ο Φορητός Υπολογιστής των φτωχών’ (One Laptop Per Child) και η εκπαιδευτική του χρήση και αξία” ( σύνδεσμος εδώ...)

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες απο τον πρώτο BTest-1 υπολογιστή που παραλάβαμε.

Βίντεο

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


Για παραδείγματα ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών σε Squeak eToys, δείτε το Squeak WIKI( http://wiki.squeak.org/squeak/ ) και το http://squeakland.org/. Επίσης δείτε το " Etoys, Tutorials - http://squeakland.org/tutorials/ & http://coweb.cc.gatech.edu:8888/squeakbook/uploads/steinmetz.pdf . A selection of Etoys created by kids and adults - http://squeakland.org/showcase/
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Βιβλία, Διδακτικά πακέτα και Υποστηρικτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή - http://www.pi-schools.gr/.


Το λειτουργικό του OLPC είναι διαθέσιμο στην διεύθυνση http://wiki.laptop.org/go/OS_images . Οδηγίες στα Αγγλικά για προσομοιωμένη λειτουργία του OLPC σε Linux, Mac OS X & Microsoft Windows - http://wiki.laptop.org/go/OS_images_for_emulation & http://www.olpcnews.com/software/operating_system/emulating_olpc_sugar.html


Professor Papert Discusses One Laptop Per Child Project

Project Based Learning: http://pblchecklist.4teachers.org/, http://www.bie.org/pbl/index.php & http://www.squeakland.org/school/HTML/essays/essays.html


Yochai Benkler's book, The Wealth of Networks: How Social Production Transforms Markets and Freedom, available under a Creative Commons Attribution Noncommercial Sharealike license.


planet.laptop.org: News and banter from the people working on the One Laptop per Child project.

One Laptop Per Child Talks, Presentations on the One Laptop Per Child, Children's Machine XO by OLPC's leadership, including MIT Media Lab co-founder Nicholas Negroponte, transcribed for non-commercial study and investigation, commentary and criticism.


Quick guide to low-cost computing devices and initiatives for the developing world.


See what bloggers are saying about OLPC

See what people are saying right now on Technorati about OLPC


Open Access News: News from the open access movement


 
ellak/ellhnopoihsh_ma8htikou_ypologisti.txt.txt (237 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki