Ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ Σχολής Ικάρων | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
27.10.09

sxoli_ikaron.pngΤην Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, έγινε ημερίδα για το ΕΛ/ΛΑΚ στην Σχολή Ικάρων. Το θέμα της ημερίδας ήταν "Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το ΕΛ/ΛΑΚ". Η ημερίδα χωριζόταν σε τρία μέρη, το πρώτο ήταν γενικό και τα υπόλοιπα δύο ήταν περισσότερο εξειδικευμένα.

 

Οι ομιλητές ήταν αρκετά έμπειροι και γνωστοί, στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού και του λογισμικού ανοικτού κώδικα, και έδωσαν ένα πρώτο στίγμα στους Ικάρους, για το τι είναι το ΕΛΛΑΚ, και ποιες είναι οι χρήσεις του, σήμερα. Κάποιοι Ίκαροι ήταν ήδη γνώστες του ΕΛΛΑΚ, κάτι που δείχνει ότι το ΕΛΛΑΚ, έχει αρχίσει να διαδίδεται και μόνο του, και αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό. Η πολύ καλή οργάνωση του καθηγητή Αντώνη Ανδρεάτου, είχε ως αποτέλεσμα η ημερίδα να είναι επιτυχής.

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διοικητή της Σχολής Ικάρων και της οργανωτικής επιτροπής. Η πρώτη ομιλία αφορούσε γενικά το Ελέυθερο και Ανοικτό Λογισμικό, όπως και τις άδειες Creative Commons, την σύγκριση με το κλειστό λογισμικό όπως και την αναφορά στο τι είναι οι κοινότητες ΕΛΛΑΚ, που έγινε από τον κ. Κ. Τσακάλογλου. Η επόμενη ομιλία αφορούσε τα μεγάλα διεθνή και πετυχημένα έργα ΕΛΛΑΚ και την αφανή παρουσία του Λίνουξ στον κόσμο μας και έγινε από τον κ. Π. Χρηστέα. Η επόμενη αφορούσε την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην Σχολή Ικάρων, και έγινε από τον κ. Α. Ανδρεάτο. Μετά το πρώτο διάλειμμα, στο δεύτερο μέρος, ο κ. Γ. Πορτοκάλογλου, παρουσίασε τις δραστηριότητες της LinuxTeam του TEI Λάρισας, και ο κ. Ν. Τσαγκαράκης μίλησε για θέματα ασφαλείας και κυβερνοπολέμου. Μετά το δεύτερο διάλειμμα, παρουσιάσθηκαν οι εμπειρίες από την ανάπτυξη έργου λογισμικού ανοικτού κώδικα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τον καθηγητή του Παν. Μακεδονίας Αλ. Χατζηγεωργίου η τελευταία ομιλία ήταν του καθηγητή του Οικονομικου Παν/μίου Δ. Σπινέλλη που παρουσίασε την χρήση, διείσδυση και σημασία του ΕΛΛΑΚ στις επιχειρήσεις. Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση των συμπερασμάτων και συμπληρώθηκε ερωτηματολόγιο από τους ικάρους σχετικά με την γνώμη τους για την ημερίδα

Το να παρουσιάζεται το ΕΛΛΑΚ σε μία στρατωτική μονάδα, είναι ένα μεγάλο βήμα για την προώθησή του, εκτός από τον πολιτικό, και στον στρατιωτικό τομέα. Ελπίζουμε αυτή η ημερίδα να γίνει η αρχή για πολλές άλλες παρουσιάσεις, για την ενημέρωση των ΑΣΕΙ και των στρατιωτικών υπηρεσιών σχετικά με το ΕΛΛΑΚ.

 

 

 

 

Tags: Συνέδρια, Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >