παρεμβάσεις πολιτικής
Osepa Workshop
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
03.12.12

osepa72dpi.pngΜε επιτυχία διεξήχθει το 9ο Εργαστήριο (Workshop) του διακρατικού έργου έργο OSEPA απ' την ΚΕΔΕ τον Νοέμβριο.

 

Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων αναδείχτηκαν καλές πρακτικές υιοθέτησης και μετάβασης σε λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ σε φορείς της Τοπικής αλλά και της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύοντας τα οικονομικά και λειτουργικά οφέλη.

 

Το σύνολο των παρουσιάσεων μπορείτε να το βρείτε στη σχετική σελίδα.

 

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 487 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Osepa Workshop
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
31.10.12

osepa72dpi.pngΗ ΚΕΔΕ υλοποιεί το διακρατικό έργο OSEPA, το οποίο εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία Interreg IVC και αφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό, τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών και την υιοθέτηση Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα από Οργανισμούς της δημόσιας διοίκησης στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012, η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το 9ο Εργαστήριο (Workshop) του έργου.  Στο Workshop το οποίο θα φιλοξενηθεί στην κεντρική αίθουσα της ΕΕΤΑΑ (Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα), θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις και εφαρμογές Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού στην Ελληνική δημόσια διοίκηση, από διακεκριμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 Αναλυτικά η ατζέντα.

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1064 , Διαβάστε περισσότερα...

 
ΕΛ/ΛΑΚ & Επιχειρηματικότητα: Κάλεσμα σε Επιχειρήσεις
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
05.10.10

opensource.png

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, στο πλαίσιο των δράσεων της για συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, επιθυμεί να φέρει σε επαφή  επιχειρήσεις που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοιχτού Λογισμικού με εταιρείες και φορείς χρήστες αλλά και με την κοινότητα προγραμματιστών(Developers) .

 

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού, ώστε να αναδειχθεί το εναλλακτικό μοντέλο επιχειρηματικότητας του Ανοιχτού Λογισμικού. Με την ολοκλήρωση της πρόσκλησης θα οργανωθεί ημερίδα, όπου θα κληθούν εταιρείες να παρουσιάσουν με παραδείγματα τις υπηρεσίες ΕΛ/ΛΑΚ που παρέχουν αλλά και εταιρείες και φορείς που χρησιμοποιούν λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

 

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους (εταιρείες, developers, χρήστες) να μας κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας αντίστοιχα μία απ' τις παρακάτω φόρμες.

 

Για Εταιρείες  -  Για Χρήστες  -  Για Developers

 

 

Tags: συμμετοχή, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 4774 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Πρόσκληση στο 11ο Συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών
Γράφει ο/η Νίκη Βουγιουκλίδη   
03.11.09

 

ict.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                Η «Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού\Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα» ΕΕΛ/ΛΑΚ ως Υποστηρικτής του 11ου Ετήσιου Συνεδρίου

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 5184 , Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σχέδιο της επιστολής προς το Υπουργείο Παιδείας
Γράφει ο/η Νίκη Βουγιουκλίδη   
17.09.09

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,


Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας γνωρίσουμε την «Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και να προτείνουμε τρόπους συνεργασίας στο χώρο της παιδείας. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, είναι εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που έχει ως κύριο στόχο την δυναμική προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των Επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στην ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχον οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς της χώρας (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», κ.λπ.). Επισυνάπτουμε δελτίο τύπου στο οποίο περιέχονται αναλυτικά οι στόχοι της ΕΕΛ/ΛΑΚ, οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, καθώς και οι φορείς που συμμετέχουν.

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 5787 , Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου για τον Τουρισμό
Γράφει ο/η Νίκη Βουγιουκλίδη   
11.09.09

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, που πραγματοποιήθηκαν στις 3/7/2009, σχετικά με τις δράσεις για την Ψηφιακή Ενίσχυση των Τουριστικών Επιχειρήσεων, η εταιρεία ΕΕΛ/ΛΑΚ έστειλε σχετικό Δελτίο Τύπου με προτάσεις για την αξιοποίηση του ανοιχτού λογισμικού στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του τουρισμού της χώρας μας. 

Tags: EEΛΛΑΚ, πολιτική, δράσεις, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 5963 , Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Γράφει ο/η Theodoros Karounos   
10.03.08
ImageΑναλάβαμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε αυτή την καμπάνια για να συμβάλουμε στην προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού γιατί πιστεύουμε ότι η ευρύτερη χρήση των ελεύθερα διαθέσιμων εφαρμογών ωφελεί όλους μας και συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη.

* Διαδώστε το ελεύθερο λογισμικό! Επισκεφτείτε το http://mathe.ellak.gr/ για να προωθήσετε το ενημερωτικό email.

* Δείτε τα banner - http://mathe.ellak.gr/?page_id=3 της ενημερωτικής εκστρατείας, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ιστότοπους και blogs.
Tags: καμπάνιες, Add more tags...,

Σχόλια (3) , Προβολές: 8859 , Διαβάστε περισσότερα...