6.3 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Αυτός ο τύπος πηγής πληροφοριών είναι μια απλή σελίδα γραμμένη σε απλό κείμενο. Αυτή η πηγή πληροφοριών εμφανίζεται στο μπλοκ Δραστηριότητες και μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της, επιλέγοντας «Πηγές πληροφοριών» από το μπλοκ Δραστηριότητες και στη συνέχεια πατώντας πάνω στον τίτλο της.

Ως εκπαιδευτής, μπορείτε να συνθέσετε Κείμενο στο μάθημά σας. Επιλέγοντας «Συγγραφή κειμένου» από το αναδυόμενο μενού (Εικόνα 6.1.1) εμφανίζεται η φόρμα Σύνθεσης κειμένου (Εικόνα 6.3.1).

text1.jpg

Εικόνα 6.3.1: Φόρμα δημιουργίας απλού κειμένου

Η φόρμα αυτή αποτελείται από τα παρακάτω στοιχεία:

Όνομα: Επιλέξτε ένα όνομα για το κείμενό σας.

Περίληψη: Γράψτε μια σύντομη και περιεκτική περίληψη για το τι θα περιλαμβάνει το κείμενο που θα συνθέσετε.

Πλήρες κείμενο: Πληκτρολογήστε εδώ το κείμενό σας.

Μορφή: Όταν γράφετε κείμενο στο Moodle μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε την «Αυτόματη μορφή από το Moodle», τη «Μορφή HTML», τη «Μορφή απλού κειμένου» ή τη «Μορφή Markdown». Η μορφή που θα διαλέξετε εξαρτάται από την εμπειρία σας και από τον τύπο του φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε.

  • Αυτόματο Σχήμα του Moodle: Αυτή η μορφή είναι καλύτερη όταν χρησιμοποιείται απλές δικτυακές φόρμες για την εισαγωγή (αντί του εμπλουτισμένου συντάκτη HTML). Απλά πληκτρολογήστε κανονικά το κείμενο, σαν να στέλνατε ένα email. Όταν αποθηκεύσετε το κείμενο σας, το Moodle θα κάνει μερικά πράγματα αυτόματα για να μορφοποιήσει το κείμενο για σας. Για παράδειγμα, URLs όπως http://yahoo.com ή ακόμα και www.yahoo.com θα μετατραπούν αυτόματα σε συνδέσμους. Το τέλος κάθε γραμμής του κειμένου σας θα διατηρηθεί, και κενές γραμμές θα αρχίσουν καινούριες παραγράφους. Φατσούλες όπως :-) θα γίνουν αυτόματα το γραφικό τους αντίστοιχο. Μπορείτε ακόμα και να συμπεριλάβετε HTML κώδικά εαν θέλετε και θα εμφανιστεί κανονικά.
  • Μορφοποίηση HTML: Αυτή η μορφοποίηση υποθέτει ότι το κείμενο είναι καθαρά HTML. Εάν χρησιμοποιείτε το συντάκτη HTML για να αλλάξετε το κείμενο σας, τότε αυτή είναι η προεπιλεγμένη μορφή - όλες οι εντολές στην γραμμή εργαλείων παράγουν HTML για σας. Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται τον εμπλουτισμένο συντάκτη HTML, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε HTML κώδικα στο κείμενο σας και θα παρουσιαστεί ακριβώς όπως το θέλετε Αντίθετα με την αυτόματη μορφοποίηση του Moodle, κανένας αυτοματισμός μορφοποίησης δεν εκτελείται.

Παράθυρο: Επιλέξτε αν η πηγή σας θα εμφανίζεται στο ίδιο παράθυρο ή σε διαφορετικό. Πατώντας στο κουμπί «Εμφάνιση Προχωρημένων» εμφανίζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις που αφορούν το παράθυρο.

Αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις που κάνατε, εμφανίζεται στο μπλοκ Δραστηριότητες η επιλογή «Πηγές πληροφοριών» από όπου μπορείτε να βλέπετε τα Κείμενα που δημιουργήσατε. Ταυτοχρόνως, τα Κείμενα αυτά γίνονται ορατά και στους εκπαιδευόμενους.

 
ellak/6.3.txt (594 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki