Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού στο Ηράκλειο | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
15.02.12

ΚΕΑΛΣτις 24/01/2012, υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ). Στόχος είναι η δημιουργία ενός συλλογικού θεσμού που θα προωθεί την ανάπτυξη και χρήση ΕΛΛΑΚ στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα θα προωθεί τον εθελοντισμό και τα ψηφιακά δικαιώματα.

 

 

 

Τα παραπάνω αναμένεται να υλοποιηθούν με την οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων και συνεδρίων, την παρουσίαση λογισμικών στους πολίτες και τη δημιουργία ψηφιακών μέσων DVD με ΕΛΛΑΚ για ελεύθερη διακίνηση στην τοπική κοινωνία. Προβλέπεται επιπλέον η δημιουργία ενός εργαστηρίου στηριζόμενου αποκλειστικά σε ΕΛΛΑΚ λογισμικό όπου θα διεξάγονται δωρεάν μαθήματα σε εργαλεία και εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού για όλη την τοπική κοινωνία.

 

Αντιστοίχως, προβλέπονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εγκατάστασης και διασφάλισης ποιότητας πάνω σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών με αποδέκτες εταιρίες και οργανισμούς, ενώ θα ευνοείται η ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε θέματα ΕΛΛΑΚ, όπως και η ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών και ηλεκτρονικών υποδομών από ήδη υπάρχουσες αλλά και νέες κοινότητες ΕΛΛΑΚ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηρακλείου κα. Σχοιναράκη Αγγελική και τον κο. Κώστα Μοχιανάκη στα τηλέφωνα 2810 399239 – 399209 και 2810 399175 ή ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε και Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

[πηγή: http://www.heraklion.gr/e-heraklion/e-news/elak26012012.html]

 
< Προηγ.   Επόμ. >