H ΕΕΛΛΑΚ στην Infosystem | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
28.11.09
Η ΕΕΛΛΑΚ, συμμετέχει με περίπτερο στην Infosystem που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκh από τις 26 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Στο περίπτερο μοιράζεται ενημερωτικό υλικό, η διανομή Ubuntu, και η διανομή Mandriva με το OpenERP. Στο περίπτερο συμμετείχε ο Hellug, η Ελληνική ομάδα FEDORA και το Ελληνικό τμήμα της Wikipedia. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι αρκετά μεγάλο, και αύριο λόγω αργίας, αναμένεται να κορυφωθεί η παρουσία επισκεπτών. Στην Infosystem όμως διοργανώνονται και παράλληλες εκδηλώσεις, σε διαθέσιμες αίθουσες συνεδρίων. Σε μία από αυτές, διοργανώθηκε ημερίδα σχετικά με τον εφαρμογή της τεχνολογίας στους ΟΤΑ, με τίτλο "Ψηφιακός Δήμος, θεμέλιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης".

Παρουσιάστηκε η πολύ σημαντική δουλειά που έχει ήδη γίνει από την ΠΕΤΑ (http://www.info-peta.gr) και τo ΙΤΑ (http://www.ita.org.gr) σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ (http://www.kedkd.gr). Η πρώτη ομιλία έγινε από τον Αν. Καθηγητή ΕΜΠ, κ. Γιάννη Καλογήρου και αφορούσε την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως προυπόθεση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η επόμενη ομιλία είχε θέμα Η Αυτοδιοίκηση παρούσα με πρόταση στην πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Κανταρτζή, Γενικό Διευθυντή ΙΤΑ. Στην συνέχεια, ο κ. Σπύρος Αθανασίου από το ερευνητικό κέντρο “ΑΘΗΝΑ”, αναφέρθηκε σχετικά με τις Γεωχωρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τον Ψηφιακό Δήμο. Τελευταία ομιλία του πρώτου μέρους, ήταν του κ. Πέτρου Καβάσαλη, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα On Line υπηρεσίες στους δήμους μέσω της ενορχήστρωσης διαδικασιών, εργαζομένων και υφισταμένων εφαρμογών πληροφορικής.

 

Μετά το διάλειμμα, συνέχισε ο κ. Πέτρος Γανός Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δήμου Πατρέων, με θέμα  Τα δίκτυα επόμενης γενιάς και ο ρόλος των δήμων. Η επόμενη ομιλία ήταν του κ. Λάζαρου Μεράκου Καθηγητή Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την Κατάρτηση στελεχών Ο.Τ.Α σε θέματα Τ.Π.Ε – Ηλεκτρονική Μάθηση. Τελευταία ομιλία από τον κ. Δ. Ασκούνη επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ, σχετικά με το Μοντέλο Μετάβασης από τον Ψηφιακό Δήμο στην πόλη της Γνώσης.

 

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δράσεων που έγιναν σε διάφορους δήμους, και τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν. Παρουσιάσθηκαν οράματα και στόχοι και έγινε γενικά μια πολύ γόνιμη συζήτηση.

 
< Προηγ.   Επόμ. >