Κόμικ “Εισαγωγή στο Arduino” | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
01.10.11

Arduilo LogoΤο Arduino είναι μία πλατφόρμα ανοικτού υλικού και λογισμικού (μια μίνι-μητρική πλακέτα) που περιέχει έναν μικροελεγκτή (ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο) και συμπληρωματικά εξαρτήματα (εισόδους, εξόδους, υποδοχές).

 

 

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να την ελέγχει πλήρως μέσω λογισμικού, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να έχει ατέλειωτες εφαρμογές. Διαθέτει πλειάδα έτοιμων εξαρτημάτων για ενσύρματη ή ασύρματη επικοινωνία (ethernet, bluetooth, WiFi, USB, serial), που μπορεί να συνδέσει ο χρήστης. Μια πλακέτα Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επέκταση ενός άλλου ηλεκτρονικού κυκλώματος ή ως ανεξάρτητο κύκλωμα.

 

Arduino ComicΜεγάλη μέριμνα κατά το σχεδιασμό του, έχει δοθεί στο να είναι εύκολο στην εκμάθηση και χρήση του. Ένας πρωτότυπος τρόπος εκμάθησης είναι μέσω ενός εικονογραφημένου κόμικ που διατίθεται ελεύθερα προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Το κόμικ βρίσκεται διαθέσιμο για online προβολή εδώ ή για λήψη εδώ. Να σημειωθεί πως το κόμικ έχει δημιουργηθεί, υπόκειται σε άδεια χρήσης CC-by-nc-sa από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ κυκλοφορούν διαρκώς νέες εκδόσεις του στον ιστότοπο του δημιουργού του με παρούσα την έκδοση 1,3.

 

Δημιουργήθηκε το 2005 σε αναζήτηση μιας φτηνής, ανοικτής πλατφόρμας που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές για πειραματισμούς με ηλεκτρονικά κυκλώματα χωρίς να υπάρχει ο φόβος του υψηλού κόστους απόκτησής της.

 

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάμπολλοι οδηγοί, ιδέες και πληροφορίες για το τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το Arduino. Περισσότερες ιστορικές πληροφορίες για το πώς και γιατί δημιουργήθηκε βρίσκονται στο επίσημο ντοκυμανταίρ που έχει δημιουργήσει η ομάδα ανάπτυξής του, ενώ ο δικτυακός του τόπος είναι ο εξής: http://www.arduino.cc.

 

 

[Εξωτ. σύνδεσμος: http://goo.gl/Oj1l8]

 
< Προηγ.   Επόμ. >