Πρόσκληση για συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών για τον φθηνό μαθητικό υπολογιστή


Η Επιτροπή πρωτοβουλίας για την ελληνοποίηση του υπολογιστή καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο του εξελληνισμού, να γίνουν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Εθελοντών για τον φθηνό μαθητικό υπολογιστή. Ο εξελληνισμός του υπολογιστή τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Τη σχεδίαση του φθηνού φορητού μαθητικού υπολογιστή έχει αναλάβει ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός One Laptop per Child, που ιδρύθηκε από τον Καθ. Ν. Νεγκροπόντε ιδρυτή του Media Lab του MIT, με σκοπό να δημιουργήσει έναν τόσο φθηνό φορητό υπολογιστή, ώστε κάθε παιδί στον κόσμο να μπορεί να έχει πρόσβαση στη γνώση και στη νέα τεχνολογία, και στόχος του είναι να δώσει στα παιδιά όλου του κόσμου ευκαιρίες να μάθουν να εξερευνούν και να εκφράζονται. Οι υπολογιστές θα διανέμονται αποκλειστικά και απευθείας στα σχολεία μέσα από κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παρά το πολύ χαμηλό κόστος του, ο υπολογιστής, λόγω του έξυπνου σχεδιασμού, έχει δυνατότητες εφάμιλλες με εκείνες ενός σύγχρονου φορητού υπολογιστή.

Ο μαθητικός υπολογιστής έχει λειτουργικό σύστημα Linux και βασίζεται σε ανοιχτό λογισμικό. Το λογισμικό για την ελληνική έκδοση του υπολογιστή θα αναπτυχθεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και εθελοντικά από την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Η πρόσκληση για τον εξελληνισμό του υπολογιστή, απευθύνεται σε όλους όσους έχουν χρόνο να συμβάλουν στην προσπάθεια και ειδικότερα σε:

  • Προγραμματιστές, για την προσαρμογή και βελτίωση των εφαρμογών που ήδη υπάρχουν, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών που θα τρέχουν στον φθηνό υπολογιστή.
  • Μεταφραστές, για τη μετάφραση και προσαρμογή του λογισμικού και των εφαρμογών στα ελληνικά.
  • Εκπαιδευτικούς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μπορούν να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να αξιολογήσουν εκπαιδευτικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά σενάρια.
  • Φορείς ή εργαστήρια, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη, δοκιμή και επίδειξη εφαρμογών λογισμικού. Για όσους πρόκειται να συμβάλουν στην ανάπτυξη του φθηνού υπολογιστή, υπάρχει δυνατότητα απόκτησης υπολογιστών για δοκιμές.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ελληνική ομάδα για τον φθηνό υπολογιστή, καλούνται να εγγραφούν στη λίστα olpc @ ellak.gr και να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εργασίας που θέλουν να συνεισφέρουν. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε στο http://wiki.laptop.org/, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν συχνή ενημέρωση για το OLPC, μπορούν να εγγραφούν και στις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιτροπή πρωτοβουλίας για την ελληνοποίηση του φθηνού μαθητικού υπολογιστή


Απο εδώ μπορείτε να κατεβάσετε για δοκιμές:

Στον δικτυακό τόπο http://www.mathisis.org/ εχουν αναπτυχθεί μαθήματα(e-learning modules) για να μάθετε πως να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε το λογισμικό του ΧΟ.

 
ellak/prosklhsh.txt (5571 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki