Εξελληνισμός πολυγλωσσικού patch του Open-Realty®

Το Open-Realty® είναι μια web based εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, που δημιουργήθηκε το 2003, με σκοπό την υποστήριξη της διαχείρισης κτηματομεσιτικών καταχωρίσεων σε αντίστοιχους ιστοτόπους. Είναι γραμμένη σε PHP και εξαιρετικά εύκολη στην εγκατάσταση και χρήση, ενώ υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα ανοιχτού λογισμικού η οποία εργάζεται με/πάνω σε αυτή την εφαρμογή. Τέλος, το Open-Realty® δύναται να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη παρεμφερών ιστοτόπων διαχείρισης καταχωρίσεων.

Kάπου μέσα στο 2007, oι χρήστες της εφαρμογής Gregor Hartmaier και Eduardo Marques αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ανεπίσημο πολυγλωσσικό patch, μιας και το Open-Realty® στερούνταν της συγκεκριμένης δυνατότητας. Έτσι, γεννήθηκε το U.M.P., το οποίο και έτυχε ευρείας αποδοχής από την κοινότητα χρηστών της εφαρμογής.

Ο “υπογράφων” ανακάλυψε την εφαρμογή, καθώς και το πολυγλωσσικό patch, στην προσπάθειά του να εντοπίσει κατάλληλη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, την οποία και θα χρησιμοποιούσε για την ανάπτυξη ενός κτηματομεσιτικού ιστοτόπου. Έτσι, αφού επένδυσε το καλοκαίρι του 2008 τον απαιτούμενο χρόνο για τον εξελληνισμό της τότε έκδοσης, επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΕΛ/ΛΑΚ και με σκοπό να επικαιροποιήσει και να βελτιστοποιήσει τον εξελληνισμό της εφαρμογής.

Στο Google Project Hosting έχει δημιουργηθεί ένα αποθετήριο των αρχείων που σχετίζονται με το πολυγλωσσικό patch του Open-Realty® καθώς και μια οργανωμένη ομάδα μεταφράσεων, μέλος της οποίας έγινε ο συντάξας, αναλαμβάνοντας τις μεταφράσεις στην Ελληνική γλώσσα. Στο εν λόγω αποθετήριο θα μπορείτε να βρίσκετε subversions του πολυγλωσσικού patch της εφαρμογής. Η πλέον πρόσφατη εν ισχύ subversion του patch θα διατίθεται για μεταφόρτωση, κάθε φορά που θα γίνεται διαθέσιμη μια νέα έκδοση του Open-Realty®.

Παρότι οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής δεν επιτρέπουν ενθουσιώδεις δεσμεύσεις της στιγμής, θα προσπαθώ πάντα να βρίσκω το χρόνο, ώστε να είμαι σε θέση να συνεισφέρω στον εξελληνισμό των νέων μεταβλητών που εισάγονται σε κάθε commit της εφαρμογής. Βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου του 2010 και η τρέχουσα commit υποέκδοση του Open-Realty® είναι η 3044. Οι μεταβλητές που περιλαμβάνονται σε αυτή, έχουν μεταφραστεί πλήρως στην Ελληνική γλώσσα και συμπεριλαμβάνονται στη revision 125 του U.M.P..

Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε :-)

Γεωργόπουλος Νίκος ( geonick [at] freemail [dot] gr )

 
ellak/openrealty.txt (16 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki