Το “μαγαζί” εφαρμογών της Ουάσιγκτον | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
15.09.09

dcappstore.png Δημιουργήθηκε πρόσφατα από την τοπική κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ένας νέος δικτυακός τόπος, που επιτρέπει να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε λογισμικό που κατασκευάσθηκε από ιδιώτες, στα πλαίσια των διαγωνισμών “Εφαρμογές για την Δημοκρατία” (“Apps for Democracy”).

 Σε αυτούς του διαγωνισμούς έγινε πρόσκληση προς το κοινό να δημιουργήσει και να στείλει εφαρμογές, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κυβερνητικά δεδομένα. Έγινε δε και η βάση και την αποστολή μελλοντικών εφαρμογών στα πλαίσια των προηγούμενων διαγωνισμών.

O δικτυακός τόπος δεν λειτουργεί μόνο σαν ένας ελεύθερος εμπορικός τόπος, αλλά και ένα σημείο ανταλλαγής προτάσεων και ιδεών, όπως και τόπος ανάρτησης νέων εφαρμογών για αξιολόγηση και διόρθωση.

Στον δικτυακό αυτό τόπο μπορεί να βρούμε πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με την περιοχή, και τις υπηρεσίες της περιοχής όπως:

- Που βρίσκεται το λεωφορείο μου

- Που βρίσκονται σημεία ασύρματη πρόσβασης (Wi-Fi hot spot)

- Στατιστικά σχετικά με εγκληματικότητα, αιτήσεις υπηρεσιών όπως καθαριότητα, παράνομη στάθμευση, άδειες οικοδομής, θέσεις σχολείων κ.α.

- Νόμιμες άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων, δηλαδή εάν η συγκεκριμένη επιχείριση έχει άδεια λειτουργίας

Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές εφαρμογές, που εάν αναφερόμαστε σε όλες, τότε, το άρθρο θα γινόταν μεγάλο και κουραστικό στην ανάγνωση.

Το σημαντικό είναι ότι σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, μπορούν να αναρτηθούν νέες εφαρμογές που βασίζονται σε δεδομένα των δημοσίων υπηρεσιών της Ουάσιγκτον, ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερη πληροφόρηση στους πολίτες. Η ελευθερία που δίδεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και η δυνατότητα δοκιμαστικής ένταξης, βοηθάει πάρα πολύ τους δημιουργούς λογισμικού, να βρουν δεδομένα για τις νέες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την ζωή όλων.

Η εφαρμογή του ιστότοπου είναι ανοικτή και βρίσκεται στην διεύθυνση: http://code.google.com/p/octolabs/wiki/AppStore

Ο ιστότοπος με τον κατάλογο των εφαρμογών βρίσκεται στην διεύθυνση: http://appstore.dc.gov/

 
< Προηγ.   Επόμ. >