Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Λογισμικού | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
10.09.09

xirafia.png Είναι πολύ σπουδαίο, να δίνονται κίνητρα για την δημιουργία λογισμικού τους φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, ώστε να αποκτάται εμπειρία στην δημιουργία λογισμικού από νέους ανθρώπους. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δε, θα κερδηθούν μεγάλα έπαθλα.

 Ο διαγωνισμός αφορά την δημιουργία καινοτόμου λογισμικού, με θέμα την ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος στον ευρωπαϊκό χώρο.

 

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να αφορά την προστασία και πρόληψη καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης, ή στην υλοποίηση οποιασδήποτε άλλης πρωτότυπης ιδέας που να σχετίζεται με την ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος.  

Η διενέργεια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009», με συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Φορέας Υλοποίησης είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι:

  • η κινητοποίηση των φοιτητών, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες και την πληροφορική για εφαρμογές με ορατό αποτέλεσμα, σε θέματα που απασχολούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όπως το περιβάλλον,
  • η δημιουργία εργαλείων λογισμικού για την προστασία του περιβάλλοντος από Έλληνες φοιτητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  •  η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της καινοτομικής σκέψης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Τα βραβεία που θα μοιραστούν σε ειδική τελετή βράβευσης θα είναι τα παρακάτω:

1ο Βραβείο: €6000

2ο Βραβείο: €4000

3ο Βραβείο: €3000

3 Τιμητικoί Έπαινοι των €1000

 Επιπλέον, θα γίνει προώθηση και προβολή των λογισμικών πακέτων που θα βραβευθούν. Επίσης για τους φοιτητές της περιφέρειας υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής για την τελετή βράβευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.xirafia.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >