Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συνδιαχείριση του planet.ellak.gr | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
15.03.12
"Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) θέλοντας να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του planet.ellak.gr απευθύνει πρόσκληση σε όσους εθελοντές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνδιαχείριση του. Το planet.ellak.gr αποτελεί ένα τόπο συνάντησης των μελών της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας ελ/λακ και φιλοξενούνται ιστολόγια που αρθρογραφούν για το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό περιεχόμενο και τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ο στόχος του πλανήτη είναι να αναδείξει το έργο των μελών της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας ελεύθερου λογισμικού και να προτρέψει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό.


Η διαχείριση του planet περιλαμβάνει την επιμέλεια της εμφάνισης του planet.ellak.gr, την προσθήκη νέων ιστολογίων καθώς και συντήρηση ή διορθώσεις στα ιστολόγια που υπάρχουν ήδη σε συνεννόηση με τους αρθρογράφους τους. Η διαχείριση γίνεται μέσω του σχετικού git αποθετηρίου, στο οποίο συντηρείται η ενοποιημένη λίστα των ιστολογίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαχείριση του planet.ellak.gr μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω email στο info AT ellak DOT gr έως τις 25 Μαρτίου 2012.

Ο πλανήτης, ως πηγαίος κώδικας και ως περιεχόμενο, διατίθεται ελεύθερα προς χρήση σε όλους. Ο πρωτογενής πηγαίος κώδικας είναι απ' το project Venus, και διανέμεται ελεύθερα με άδεια Python License, ενώ το πρωτογενές περιεχόμενο διανέμεται με τους όρους που έχουν ορίσει οι δημιουργοί του (bloggers και κοινότητες). Συντονιστής της ομάδας διαχείρισης του planet.ellak.gr είναι ο κ. Σίμος Ξενιτέλης.

 

Tags: Add more tags...,

Προβολές: 1047

Γράψε σχόλιο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >