Νέος Κανονισμός Ραδιοερασιτεχνών | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
06.10.11

amateur radio stationΝομοθετήθηκε ο Νέος Κανονισμός Ραδιοερασιτεχνών και δημοσιεύτηκε σε σχετικό ΦΕΚ στις 2 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Ο νέος κανονισμός αποτελεί προϊόν δημόσιας διαβούλευσης και αφορά τον καθορισμό των όρων εγκατάστασης και λειτουργίας των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, των διαδικασιών χορήγησης των αδειών, τα της έγκρισης πινάκων αναμεταδοτών-επαναληπτών-ραδιοφάρων, τα της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου από αλλοδαπούς ραδιοερασιτέχνες στην Ελληνική επικράτεια, τα των εξετάσεων για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνικών πτυχίων, τις ψηφιακές, δορυφορικές και τηλεοπτικές επικοινωνίες της υπηρεσίας ερασιτέχνη και γενικώς το πλαίσιο άσκησης των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων. Η νέα αυτή νομοθεσία εναρμονίζεται με της οδηγίες της I.A.R.U. καθώς και με σχεδόν όλων των ανεπτυγμένων χωρών.

 

Σε σχέση με την πρότερη νομοθεσία προβλέπονται αλλαγές στις διαδικασίες εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, οι οποίες πλέον θα γίνονται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος, καταργείται η απαίτηση γνώσης κώδικα MORS από τις εξετάσεις, γίνονται αλλαγές στις ονοματοδοσίες και συχνότητες.

 

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός αποτελούσε "κλειστό επάγγελμα" επί σειρά ετών λόγω πολιτικών και γραφειοκρατικών λόγων. Η απλοποίηση των διαδικασιών εξετάσεων και κάποιων εκ των διαδικασιών επικοινωνίας φιλοδοξεί να αυξήσει την προσέλκυση νέων ραδιοερασιτεχνών.

 

Για να δείτε το σχετικό ΦΕΚ online, κάντε κλικ εδώ, ενώ για να το κατεβάσετε εδώ (PDF, 188Kb).

 

[Εξωτ. σύνδεσμος με περισσότερες πληροφορίες για το θέμα: http://goo.gl/t3eQi]

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >