Athens Digital Week 14-15/10 | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
16.10.09

adw.png Το Athens Digital Week ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και θα συνεχισθεί μέχρι την Κυριακή στις 18. Στον χώρο της Tεχνόπολης στο Γκάζι, βρήκαμε αρκετούς επισκέπτες και περίπτερα με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Στο υπόγειο του χώρου που φιλοξενείται το Open Source, έχει στηθεί αίθουσα για την διεξαγωγή εργαστηρίων. Τα περίπτερα είναι ανοικτά από τις 11, λίγο πριν το μεσημέρι, μέχρι τις 12 το βράδυ.

 

Την πρώτη ημέρα 14 Οκτωβρίου έγινε το πρώτο εργαστήριο Mozilla Labs, με ομιλιτή τον κ. Πιέρρο Παπαδέα. Υπήρξε αρκετή συμμετοχή του κόσμου περίπου 25 άτομα, που είχαν τόσο μεγάλο ενδιαφερον για το θέμα ώστε υπήρχε καταιγισμός ερωτήσεων στο τέλος του εργαστηρίου. Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν όλα τα Project του Mozilla Labs, αρχικά ονομαστικά, και στην συνέχεια αναλυτικά με παραδείγματα, ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις του κοινού. Το περισσότερο ενδισφέρον επικεντρώθηκε στο Ubiquity όπως αναμενόταν, και στο Mozilla Weave.

 

Στις 15 Οκτωβρίου τα εργαστήρια ξεκίνησαν με το εργαστήριο “Ruby On Rails”, ο κ. Νίκος Δημητρακόπουλος, και οι υπόλοιποι ομιλητές έκαναν μιά παρουσίαση του “Active Scaffold” ενός administration panel σε εφαρμογές Rails, του “Meta Programming” που είναι ένας τρόπος παραγωγής κώδικα στο Rails. Ακόμα αναπτύχθηκαν, η μετάβαση από Php στο Rails, και η σύγκριση του Rails με το Web2py. Υπήρξε ενδιαφέρον από τον κόσμο και το εργαστήριο παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.

 

Το επόμενο εργαστήριο, ήταν του Androidgreece.gr, που την παρουσίαση έκανε ο κ. Κων/νος Πολυχρόνης. Έγινε μία παρουσίαση του λειτουργικού συστήματος Android, της ανάπτυξης εφαρμογών σε περιβάλλον Android,της αγοράς που έχει δημιουργηθεί για την δυνατότητα πώλησης εφαρμογών, καθώς και ένα τεχνικό Workshop. Το εργαστήριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 30 ανθρώπων, και υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις στο τέλος.

 

Το τελευταίο εργαστήριο της ημέρας αφορούσε το OpenERP. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Παναγιώτης Χρηστέας, και αναλύθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες της εφαρμογής, έγινε εγκατάσταση της εφαρμογής και η δημιουργία νέας δοκιμαστικης εταιρείας. Αναλύθηκε η χρήση πάνω στην λειτουργία της εφαρμογής. Στο τέλος απαντήθηκαν ερωτήσεις, και λύθηκαν απορίες των παρευρισκομένων.

 
< Προηγ.   Επόμ. >