Λογισμικό & Υπηρεσίες
Δημόσια Διαβούλευση έργου "Ανάπτυξη Πλατφόρμας CRIS"
Ανάπτυξη εφαρμογών
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
21.10.11

ekt.pngΤο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του έργου «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα - Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες» έχει θέσει για δημόσια διαβούλευση διαγωνισμό με τίτλο «Ανάπτυξη Πλατφόρμας CRIS».

 

Τα Current Research Information Systems, (CRIS) έχουν σκοπό την αποτύπωση της ερευνητικής δραστηριότητας σε ένα οργανισμό και το λογισμικό που θα αναπτυχθεί και υλοποιεί την πλατφόρμα  θα γίνει διαθέσιμο ως ΕΛ/ΛΑΚ.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Δημόσια Διαβούλευση.

Tags: διαβούλευση, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 3952 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Yλοποίηση έργων ΕΛ/ΛΑΚ
Ανάπτυξη εφαρμογών
Γράφει ο/η Admin   
08.03.09

Από την διαδικασία αξιολόγησης επελέγησαν για να ενισχυθούν 33 από τις 62 προτάσεις που υποβλήθηκαν. Οι ενδιαφερόμενοι που συγκέντρωσαν βαθμό 5 και πάνω παρακαλούνται να στείλουν email στο info AT ellak DOT gr και να επιβεβαιώνουν ότι θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην πρόταση τους και ότι θα έχουν ολοκληρώσει εμπρόθεσμα τις προτεινόμενες εργασίες. Η οικονομική ενίσχυση είναι αντιπροσωπευτική των εργασιών που προτείνονται στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού και αποτελεί αναγνώριση της συνεισφοράς στην κοινότητα του ΕΛ/ΛΑΚ δεδομένου ότι τα ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικά ενσωματώσουν αξία που προέρχεται από την εθελοντική εργασία προγραμματιστών από όλο τον κόσμο και είναι πολλαπλάσια της ενίσχυσης που παρέχεται από την ΕΕΛ/ΛΑΚ.

 Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Ανάπτυξη ΕΛ/ΛΑΚ

Tags: EEΛΛΑΚ, δράσεις, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 9568 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη διαδικτυακή παρουσία
Ανάπτυξη εφαρμογών
Γράφει ο/η Admin   
10.02.09

Υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι παρακάτω πέντε προτάσεις:


1) Πρόταση 3nity, Φιλόδοξη πρόταση, όμως το προτεινόμενο λογότυπο διακρίνεται από ασάφεια και ανώφελη πολυπλοκότητα.  Γιαυτό το λόγο, η υλοποίησή του σε διάφορα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) κρίνεται προβληματική.

2) Πρόταση Αδαμόπουλος, κλπ., Η πρόταση δανείζεται την ιδέα του πουλιού από το τωρινό λογότυπο της ΕΛΛΑΚ, τη χρησιμοποιεί όμως με ένα τρόπο περιγραφικό και διακοσμητικό. Το τελικό αποτέλεσμα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για αναπαραγωγή σε διάφορα μέσα.  Αντίστοιχα, η πρόταση για την ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται από χαμηλές προδιαγραφές χρηστικότητας.

3) Πρόταση Emvion design, Αντώνης Πουπουλίδης, Πρόκειται ουσιαστικά σειρά πέντε διαφορετικών προτάσεων και παραλλαγών τους, οι οποίες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα επιδέχονται ανάπτυξη/βελτίωση.  Λιγότερο κατάλληλες,  αν και αισθητικά ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις με το πουλάκι και την κλειδαρότρυπα,  ενώ πιο εξελίξιμες είναι αυτές με το cd-ανοιχτή κλειδαριά και τον ανοιχτό κύκλο.

4) Πρόταση Γιάννης Φετάνης, Διακρίνεται από ιδιαίτερη πρωτοτυπία και είναι στοχευμένη προς ένα κοινό ανθρώπων «μυημένων» στην οπτική επικοινωνία μέσω συμβόλων που σχηματίζονται από σημεία στίξης και άλλα τυπογραφικά στοιχεία.  Αρνητικό στοιχείο θεωρείται η πιθανή δυσκολία αποκρυπτογράφησης και ερμηνείας του λογότυπου από μη μυημένους στην οπτική αυτή γλώσσα, με πιθανό αποτέλεσμα να μην προσεγγίζονται εύκολα ομάδες έξω από τον «σκληρό πυρήνα» της ΕΛΛΑΚ. Υπάρχει πάντως δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της ιδέας,  μεγαλύτερης επεξεργασίας του υπότιτλου σε σχέση με το κυρίως λογότυπο, και καλύτερης προσαρμογής τα διάφορα μέσα.

5) Πρόταση Open Works, Ολοκληρωμένη πρόταση, που και αυτή εκκινεί από την ιδέα του πουλιού - σύμβολου ελευθερίας/ανοιχτών οριζόντων.  Η διαδικτυακή εφαρμογή είναι πιο ενδιαφέρουσα και λειτουργεί καλύτερα οπτικά από τις έντυπες εκδοχές, στις οποίες η κυκλική μορφή που περικλείει το λογότυπο αναιρεί το πέταγμα του πουλιού και, κατ' επέκταση, τη δυναμική της ιδέας.

Προτείνονται για βράβευση οι παρακάτω:
- 1ο βραβείο Open Works
- 2ο βραβείο Emvion Design
- 3ο βραβείο Γιάννης Φετάνης

--

Όλες οι συμμετοχές στο διαγωνισμό.

Διαγωνισμός για διαδικτυακή παρουσία της Εταιρείας ΕΛ/ΛΑΚ(ιστότοπους, λογότυπο, ...)

Tags: EEΛΛΑΚ, δράσεις, Add more tags...,

Σχόλια (3) , Προβολές: 16335 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Διαγωνισμός ανάπτυξης ΕΛ/ΛΑΚ
Ανάπτυξη εφαρμογών
Γράφει ο/η Admin   
25.01.09

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την κατάθεση προτάσεων ανάπτυξης και επέκτασης ΕΛ/ΛΑΚ που είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κάθε πρόταση μπορεί να έχει αμοιβή έως 4.000 €.

Οι προτάσεις υποβάλλονται εως την Δευτέρα 16 Φεβρουάριου 2009, σε ηλεκτρονική μορφή στο info AT ellak DΟΤ gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ http://ub0.cc/bv/D

Tags: EEΛΛΑΚ, δράσεις, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 8319 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Διαγωνισμός Ελληνοποίησης ΕΛ/ΛΑΚ
Ελληνοποιήσεις εφαρμογών
Γράφει ο/η Admin   
25.01.09
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την Ελληνοποίηση ΕΛΛΑΚ Λογισμικών που είναι χρήσιμα για επιχειρήσεις και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κάθε πρόταση μπορεί να έχει αμοιβή έως 4.000 €.

Οι προτάσεις υποβάλλονται έως την Δευτέρα 16 Φεβρουάριου 2009, σε ηλεκτρονική μορφή στο info ΑΤ ellak DΟΤ gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ http://ub0.cc/03/1Z

Tags: EEΛΛΑΚ, προσκλήσεις, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 7234 , Διαβάστε περισσότερα...

 
διαδικτυακή παρουσία ΕΕΛΛΑΚ
Ανάπτυξη εφαρμογών
Γράφει ο/η Theodoros Karounos   
19.12.08

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την κατάθεση σχεδιαστικών προτάσεων δημιουργίας διαδικτυακής παρουσίας (ιστοτόπων, σήματος, και λογοτύπου) με στόχο την ομογενοποίηση της ταυτότητας της.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, ανταποκρινόμενη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα οφέλη της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού, θα αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα, και θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν και θα επιταχύνουν την διείσδυσή του.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ λειτουργεί τους ιστότοπους www.ellak.gr, www.open-source.gr, www.creativecommons.gr, mathe.ellak.gr και www.ebusinessforum.gr/creative_cc, ο ανασχεδιασμός των οποίων αποτελεί αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού. Παράλληλα, ζητείται και μια ολοκληρωμένη πρόταση οπτικής ταυτότητας για την εταιρεία, που θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο λογότυπο (με εφαρμογές σε επιστολόχαρτα, φακέλους, κλπ.), και βασικό εγχειρίδιο εταιρικής ταυτότητας (design manual).

Το πρώτο βραβείο θα βραβευθεί με χρηματικό έπαθλο ύψους 1.500 €, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απονομής δεύτερου και τρίτου βραβείου, ύψους 500 €. Στη συνέχεια, οι πρωτεύσαντες στο διαγωνισμό θα κληθούν να υλοποιήσουν την πρότασή τους, με επιπλέον αμοιβή 7.500 €.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικτυακή, ηλεκτρονική ή/και έντυπη μορφή μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009.

 Περισσότερες Πληροφορίες στο
http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&Itemid=103&id=eellak:sites_contest

 

 

Tags: EEΛΛΑΚ, προσκλήσεις, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 9640 , Διαβάστε περισσότερα...

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 7