TEDxTEISER – Open Source Innovations | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
12.01.12
TEDxTEISERΗ ομάδα TEDxTEISER οργάνωσε με επιτυχία ακόμα μια παρουσίαση συνεδρίου TEDx στην Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου 2011. Αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας στάθηκε ένα βίντεο του Marcin Jakubowski με το Open Source Ecology Project. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των τοπικών φορέων με στόχο την προώθηση και παρουσίαση δράσεων και έργων που συμμετέχουν στο TED και την κοινότητα SerLUG ενώ προβλήθηκαν δημοφιλή βίντεο όπως τα παρακάτω

 

- Richard Baraniuk για τη μάθηση ανοιχτού κώδικα

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Rice, Richard Baraniuk εξηγεί το όραμα πίσω από την Connections, το διαδικτυακό σύστημα εκπαίδευσης ανοιχτού κώδικα. Αναλύει το διδακτικό εγχειρίδιο και επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν και να τροποποιούν το διδακτικό τους υλικό ελεύθερα οπουδήποτε στον κόσμο.

 

- Charles Leadbeater για την καινοτομία

Σε αυτή τη φαινομενικά απλή ομιλία, o Charles Leadbeater αναπτύσσει μια ισχυρή επιχειρηματολογία που αποδεικνύει ότι πλέον η καινοτομία δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες αλλά επεκτείνεται και σε παθιασμένους ερασιτέχνες που με τη χρήση νέων εργαλείων δημιουργούν καινοτομικά, πρωτότυπα προϊόντα και παραδείγματα.

 

- Mick Ebeling για την εφεύρεση που ελευθέρωσε έναν “φυλακισμένο” καλλιτέχνη

Η νευρική ασθένεια ALS άφησε τον καλλιτέχνη γκραφίτι TEMPT παράλυτο από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, αναγκασμένο να επικοινωνεί ανοιγοκλείνοντας τα μάτια. Σε μια εκπληκτική ομιλία στο TEDActive, ο επιχειρηματίας Mick Ebeling εξιστορεί πώς αυτός και μια ομάδα από συνεργάτες κατασκεύασαν μια ΕΛΛΑΚ εφεύρεση που έδωσε στον καλλιτέχνη -και άλλους στην ίδια κατάσταση- τα μέσα να παράγουν ξανά τέχνη.

 

- Pranav Mistry για τις συναρπαστικές δυνατότητες της τεχνολογίας SixthSense

Στο TEDIndia, ο Pranav Mistry επιδεικνύει μια σειρά από εργαλεία που βοηθούν τον πραγματικό κόσμο να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο των δεδομένων - μαζί με μια εις βάθος εξέταση της συσκευής SixthSense και ένα νέο, πρωτοποριακό χάρτινο φορητό Η/Υ. Ο Mistry δήλωσε πως θα διαθέσει το λογισμικό που κρύβεται πίσω από το SixthSense σε όλους, για να επωφεληθούν όλοι από τις δυνατότητές του.

 

- Marcin Jakubowski για καινοτομικές πρακτικές και δράσεις

Χρησιμοποιώντας Wikis και ψηφιακά εργαλεία, ο TED Fellow Marcin Jakubowski ανοίγει τον κώδικα για τα σχέδια από 50 αγροτικά μηχανήματα, επιτρέποντας στον καθένα να κατασκευάσει το δικό του τρακτέρ ή μηχάνημα συγκομιδής σοδειάς από το μηδέν. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα έργο συγγραφής συνόλου οδηγιών για ένα εξ' ολοκλήρου αυτοσυντηρούμενο χωριό (αρχικό κόστος: $10,000)

 

 

Η ομάδα TEDxTEISER αποτελείται από τους Νίκο Βασιλειάδης, Γιώργο Ζαραφίδης, Βασίλη Μπούρας, Άρτεμις Δοξαστάκη, Δέσποινα Καστάνη και Τζούλια Αλεξούδη.

 

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση υπάρχει διαθέσιμο στο flickr.

 

TEDxTEISER Flyer

 
< Προηγ.   Επόμ. >