7.2.2 Συμμετοχή σε Συζήτηση

Επιλέγοντας από το μπλοκ Δραστηριότητες το σύνδεσμο «Συζητήσεις» εμφανίζεται μια λίστα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το δωμάτιο Συζήτησης που σας ενδιαφέρει πατώντας επάνω στον τίτλο του. Αυτόματα θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον που φαίνεται στην Εικόνα 7.2.2.

7_2_2.jpg Εικόνα 7.2.2: Περιβάλλον Συζήτησης

Αν θέλετε να δείτε τι ειπώθηκε σε προηγούμενες συναντήσεις στο δωμάτιο Συζήτησης επιλέξτε «Δείτε προηγούμενες συνεδρίες» από το επάνω και δεξιά μέρος στην Εικόνα 7.2.2. Αν υπάρχουν άλλοι χρήστες συνδεδεμένοι με αυτό το δωμάτιο, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα ονόματα τους, όπως φαίνεται στο κάτω μέρος στην Εικόνα 7.2.2. Για να μπείτε στο δωμάτιο, επιλέξτε «Κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στη συζήτηση τώρα». Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο (Εικόνα 7.2.3). Στη δεξιά πλευρά φαίνονται τα άτομα που είναι αυτή τη στιγμή συνδεδεμένα στο δωμάτιο. Στην αριστερή πλευρά αναγράφονται τα μηνύματα. Για να στείλετε ένα μήνυμα, πληκτρολογήστε το πεδίο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου και πατήστε enter. Το μήνυμα σας αυτόματα θα εμφανιστεί στην οθόνη.

7_2_3.jpg

Εικόνα 7.2.3: Παράθυρο συνομιλίας

Κατά τη συνομιλία έχετε υπόψη τα εξής: Χαμόγελα: Τα χαμογελαστά πρόσωπα που μπορείτε να πληκτρολογήσετε σε άλλα κείμενα στο Moodle μπορούν να πληκτρολογηθούν κι εδώ. Για παράδειγμα, :-) = Links: Οι διαδικτυακές διευθύνσεις θα μετατραπούν σε συνδέσμους αυτόματα. Emoting: Μπορείτε να ξεκινήσετε μια γραμμή με «/εγώ» ή «:». Για παράδειγμα, αν το όνομά σας είναι Kim και πληκτρολογήσετε «:γελάει!» ή «/εγώ γελάω!» τότε όλοι θα καταλάβουν «η Kim γελάει!». Ήχοι: Μπορείτε να στείλετε έναν ήχο σε κάποιον επιλέγοντας το σύνδεσμο «Ηχητικό σήμα» δίπλα στο όνομά του. Μια χρήσιμη συντόμευση είναι να στείλετε έναν ήχο σε όλα τα άτομα της συζήτησης μαζί είναι να πληκτρολογήσετε «beep all». HTML: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώδικα HTML στο κείμενό σας για να κάνετε διάφορα πράγματα όπως εισαγωγή εικόνων, μουσική ή δημιουργία διαφορετικού, σε χρώμα και μέγεθος, κειμένου.

 
ellak/7.2.2.txt (519 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki