Ηλεκτρονική πρόσβαση στη Μουσική Βιβλιοθήκη Petrucci | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
25.01.12

IMSLPH Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ σε συνεργασία με το International Music Score Library Project (IMSLP) διαθέτει στο διαδίκτυο την Ευρωπαϊκή έκδοση περιεχομένου της Μουσικής Βιβλιοθήκης Petrucci (Petrucci Music Library).

 

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Petrucci (προς τιμήν του Οτταβιάνο Πετρούτσι - Ottaviano Petrucci  1466–1539) είναι ένα εγχείρημα με σκοπό την δημιουργία εικονικής βιβλιοθήκης με παρτιτούρες κοινού κτήματος. Από την έναρξή του στις 26 Φεβρουαρίου 2006, επιφορτώθηκαν πάνω από 105.000 παρτιτούρες και 3.000 ηχογραφήσεις για 42.000 έργα 6.000 συνθετών (Σεπτέμβριος 2011), καθιστώντας την τη μεγαλύτερη συλλογή παρτιτούρων υπό καθεστώς κοινού κτήματος στο Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή έκδοση περιεχομένου της Μουσικής Βιβλιοθήκης αποτελείται κυρίως από ψηφιοποιημένα αντίτυπα παλιών μουσικών εκδόσεων των οποίων η πνευματική ιδιοκτησία στην Ευρώπη έχει λήξει. Επιπλέον περιλαμβάνει παρτιτούρες σύγχρονων συνθετών που επιθυμούν να διαθέσουν τα έργα τους υπό την άδεια Creative Commons.

Petrucci

Η τεχνολογική υποδομή που υποστηρίζει τη βιβλιοθήκη βασίζεται σε ΕΛΛΑΚ λογισμικό ενώ φορέας διαχείρισης είναι το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

 

[Εξωτ. σύνδεσμος: http://petrucci.mus.auth.gr]

 
< Προηγ.   Επόμ. >