2η Ημερίδα Labs.Opengov | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
03.06.10
labsopengov2.jpgΤην Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», έγινε η 2η Ημερίδα του Labs.Opengov. Σε αυτή την ημερίδα παρουσιάσθηκαν δεκαπέντε προτάσεις της 2ης φάσης του Labs.Opengov. Όλες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, καθώς υπήρχε αρκετή προσέλευση κοινού, και το επίπεδο των προτάσεων ήταν περισσότερο ανεβασμένο, σε σχέση με την προηγούμενη ημερίδα. Την εκδήλωση ξεκίνησε ο κ. Γιάννης Πανάρετος Υφ. Παιδείας, Πολιτικός Υπεύθυνος για την Ανοικτή Διακυβέρνηση και έκανε μια εισαγωγή στην εκδήλωση. Στην συνέχεια ο πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΠΥ κ. Νέστορας Ιωαννίδης, όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας επιμελητηρίου πληροφορικής, την ανάγκη προώθησης της πράσινης ανάπτυξης και την παροχή ευρωζωνικότητας σε κάθε σπίτι.

Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης παρουσίασε το έργο που γίνεται στην ομάδα Labs.Οpengov. Το έργο εξελίσσεται με την διαρκή βελτίωση των δικτυακών τόπων όπως και την διάθεση των δεδομένων που υπάρχουν στο Labs.Opengov, μέσω ανοικτών προτύπων. Ο κ. Νεκτάριος Κοζύρης αναφέρθηκε στην πρόσκληση συμμετοχής περισσοτέρων ανθρώπων στην επόμενη φάση, για να διευρυνθεί η ομάδα αξιολόγησης των προτάσεων που θα εξετάσει τις προτάσεις της τρίτης φάσης.

 

Η πρώτη παρουσίαση αφορούσε την Δημιουργία Διαδραστικής Ψηφιακής Κοινότητας για την Ηλεκτρονική Υγεία από τον Δρ. Αλέξανδρο Μπέρλερ. Τόνισε την ανάγκη διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών υγείας, και την ανάγκη γρφύρωσης του χάσματος αντιλήψεων που υπάρχει μεταξύ των γιατρών και την επιστημόνων πληροφορικής για να μπορεί να γίνεται μια ομαλή συνεργασία στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα της υγείας. Στην συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κονταξής παρουσίασε το λογισμικό Hospital που βασίζεται στο OpenERP τονίζοντας κάποια χαρακτηριστικά της εφαρμογής και την χρήση της κωδικοποίησης ICD και υποστήριξη του πρωτοκόλλου HL7. Το επόμενο έργο που παρουσιάσθηκε, ήταν το Openfish, ένα εθνικό γεωπληροφοριακό σύστημα αναφοράς των αλιευτικών κανονισμών από τον κ. Δημήτρη Μωραΐτη. Το έργο έχει σκοπό την ενημέρωση των αλιέων και των εποπτευόντων τον τομέα σχετικά με την νομοθεσία της αλιείας κατά τόπους, οπτικοποιώντας τους κανόνες πάνω σε χαρτογραφικό υπόβαθρο.

 

Το Touring Machine, είναι ένα αξιόλογο έργο που έχει σαν σκοπό την λήψη πληροφοριών ξενάγησης και την περιήγηση σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι κ. Καρακατσώνης και Πτερνέας παρουσίασαν το έργο που βασίζεται στην βιβλιοθήκη Natural Owl. Η βιβλιοθήκη δίνε την δυνατότητα παροχής δυναμικών περιγραφών ανάλογα με τον χρήστη. Η εφαρμογή προβλέπει διαχωρισμό παιδιού-ενήλικα και ανάλογα αλλάζει το περιεχόμενο και έχει την ικανότητα να υποστηρίζει πάρα πολλές γλώσσες. Ο κ. Κωνσταντίνος Φρυδάκης από την Τράπεζα Πειραιώς, παρουσίασε το έργο Ηλεκτρονική Διαδικασία Ρύθμισης Ημιυπαίθριων Χώρων και Ηλεκτρονική Πληρωμή Αναλογούντος Προστίμου. Παρουσίαστηκε η διαδικασία λειτουργίας της υπηρεσίας και πως μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι από την χρήση της.

 

Η επόμενη ομιλία ήταν του κ. Απόστολου Τσόλη από την Eurobank και αναφέρθηκε στην Κατάργηση του σήματος τελών κυκλοφορίας & πληρωμή μέσω ηλεκτρονικών δικτύων. Η τελευταία παρουσίαση της πρώτης ενότητας ήταν του κ. Σωτήρη Μεϊντάνη που παρουσίασε τον Νέο Δικτυακό Τόπο του Υπουργείου Παιδείας. Στην συνέχεια έγινε διάλειμμα για να συνεχισθούν αργότερα οι επόμενες παρουσίασεις.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις σε PDF βρίσκονται στην διεύθυνση http://labs.opengov.gr/2010/05/23/2545

 
< Προηγ.   Επόμ. >