Ignite Athens | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
13.09.12

ignite athensΗ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στις 20 Σεπτεμβρίου το πρώτο ελληνικό Ignite Show, έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για μια παγκόσμια «συνεύρεση» καινοτόμων, εφευρετών και γενικά ανθρώπων με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό δημιουργικό επίπεδο.

 

Σε ένα απόγευμα οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δική τους πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα με 20 slides, διαμορφώνοντας μια πεντάλεπτη παρουσίαση.Οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρουσιαστούν σε κοινό επενδυτών/χρηματοδοτών στο Global Ignite Week. Το πρώτο Ignite πραγματοποιήθηκε στο Seattle 2006, και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς ανταλλαγής και διάχυσης ιδεών καινοτομίας για μεγάλες εταιρείες. Οι εκδηλώσεις του επεκτάθηκαν σε πάνω από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τις Intel O’Reilly, Microsoft Google Facebook, Oracle PayPal.

 

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ενώ το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τις άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης. Η διοργάνωση αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκδήλωση. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι και ο ιδρυτής της O' Reilly Media και εμπνευστής του Ignite, Tim O’ Reily, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος Twitter για θέματα καινοτομίας, Claire Diaz.

 

Για την εκδήλωση θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση για τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας και για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν από τη διεύθυνση:http://live.grnet.gr/sgt/


Η μετάδοση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που εκτελεί η ΕΔΕΤ Α.Ε. για την ψηφιακή μετάδοση εκδηλώσεων και περιεχόμενου από πολιτισμικούς φορείς της χώρας μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ. Η σχετική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των έργων "Προηγμένες Δικτυακές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα" και "Προηγμένες Υπολογιστικές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα" του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Σημείωση: Για να ενημερώνεστε άμεσα και για άλλες εκδηλώσεις που μεταδίδονται από συνεργαζόμενους και διασυνδεδεμένους με την ΕΔΕΤ Α.Ε. Φορείς Περιεχομένου προς τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, μπορείτε να παρακολουθείτε το λογαριασμό της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ στο Twitter, με την ονομασία GRnetLiveEvents.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Υπηρεσία Δίαυλος: http://webcast.grnet.gr
Ignite Athens: http://igniteathens.gr
Tags: Add more tags...,

Προβολές: 808

Γράψε σχόλιο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >