Εργαστηριο εμπλουτισμού της Wikipedia στην Βέροια | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
15.03.11

veriawiki.pngH ΕΕΛ/ΛΑΚ, έχει ξεκινήσει δράσεις για την βελτίωση της Wikipedia στα Ελληνικά. Στα πλαίσια των δράσεων, θα γίνονται εργαστήρια για την εκμάθηση συγγραφής λημμάτων για τον εμπλουτισμό του Ελληνικού περιεχομένου της Wikipedia. Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, άνοιξε ο κύκλος των σεμιναρίων και εργαστηρίων που θα καλύψει όλη την Ελλάδα και στοχεύουν στον εμπλουτισμό της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας και τη διεύρυνση της κοινότητας των συντακτών και των χρηστών της Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το ΕΔΕΤ στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0” στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά.

  

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας και άλλοι πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Wikipedia, τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια εθελοντές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την συγγραφή των λημμάτων και παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές για την σύνταξη λημμάτων στην Wikipedia. Δοκιμάστηκε η συγγραφή και η επιμέλεια των λημμάτων στην πράξη.

 

Ο σκοπός της σειράς των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Wikipedia (Βικιπαίδεια), ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας. Περισσότερα για την εκδήλωση και μαγνητοσκοπημένο Video μπορούν να βρεθούν εδώ.

 

 

Tags: δράσεις, wikipedia, Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >