Πρόσκληση για υποψηφιότητες

Η ΕΕΛΛΑΚ, σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια διάδοσης του ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα καθιερώνει το βραβείο ΕΛΛΑΚ. Το βραβείο θα απονέμεται σε ανθρώπους που έχουν σημαντική προσφορά έργου στην ανάπτυξη ή διάδοση του ΕΛΛΑΚ στην χώρα μας. Έργο στην ανάπτυξη και διάδοση του ΕΛΛΑΚ, έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν άνθρωποι που ανήκουν σε πολλές και διαφορετικές ομάδες, οπότε η επιλογή κάποιου που θα λάβει το βραβείο, ξεφεύγει από τα όρια μιας μικρής ομάδας, και αφορά το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε η σελίδα (http://...) και είναι ανοικτή μέχρι .... για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την λήψη του βραβείου. Mαζί με το όνομα θα πρέπει να υποβληθεί και το έργο που έχει προσφέρει, που κατά την γνώμη σας είναι σημαντικό, ώστε να αξίζει να λάβει το βραβείο.

Αφού συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητες γίνεται η δεύτερη πρόσκληση.

Οι προτάσεις της ευρύτερης κοινότητας ΕΛΛΑΚ για την απονομή του βραβείου ΕΛΛΑΚ 2010 είναι οι:

1....

2.....

3....

4....

Προσκαλείσθε να επιλέξετε αυτόν που θα λάβει το βραβείο ΕΛΛΑΚ για το 2010. Έχει ανοιχθεί ψηφοφορία στην σελίδα: (http://....) και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις (.....)

Αυτός που θα έχει τις περισσότερες ψήφους θα λάβει το βραβείο.

Εναλλακτικά:

Μια ομάδα ανθρώπων (επιστημονική επιτροπή;) παίρνει τις υποψηφιότητες και κρίνει ποιός θα πάρει το βραβείο, και αποφεύγουμε την ψηφοφορία, που αρκετοί δεν πολυγουστάρουν.

Αυτός ο τρόπος έχει το μειονέκτημα, ότι μπορεί κάποιοι, να έχουν προσφέρει πολύ περισσότερο έργο, αλλά να μην είναι ιδιαίτερα γνωστοί και θα αδικηθούν. Έχει όμως το πλεονέκτημα, ότι δίνουμε την εικόνα ότι αναγνωρίζουμε εμπράκτως ότι το ΕΛΛΑΚ, στην Ελλάδα, είναι έργο πολλών ανθρώπων, και όχι έργο μιας μιας μικρής ομάδας. Οπότε όλοι αυτοί δικαιούνται να συμμετέχουν στις προτάσεις και στην ψηφοφορία (ή μόνο στις προτάσεις εναλλακτικά). Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι μέσα από τις υποψηφιότητες, θα γνωρίσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει έργο, αλλά δεν είναι γνωστοί ευρύτερα, καθώς προτιμούν να κινούνται στα στενά πλαίσια της ομάδας που τυχαίνει να δραστηριοποιούνται. Κάποιο μέλος όμως τις ομάδας που τον γνωρίζει, θα τον προτείνει για το βραβείο και έτσι η εμφάνισή του στην λίστα των υποψηφιοτήτων, είναι και μιά έμμεση διάδοση του έργου που έχουν επιτελέσει.

Μπορεί να γνωρίζουμε κάποιους που να αξίζει να πάρουν το βραβείο, και να το δώσουμε πραγματικά άξια, χωρίς να κάνουμε, όλο αυτό που προτείνω, αλλά θα δώσουμε την εντύπωση της “παρεούλας”, που νομίζω ότι δεν είναι ωφέλιμο γενικότερα. Σε αυτή την κατεύθυνση, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να αποφύγουμε να βραβεύσουμε ανθρώπους που ανήκουν στην επιστημονική επιτροπή ή το ΔΣ της ΕΛΛΑΚ τουλάχιστον στην αρχή.

 
ellak/oss_award.txt (1817 views) · Τελευταία τροποποίηση: 2014/04/03 17:26
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki