Τήλαφος: Χάρτες kml με καμένες περιοχές | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Δημήτρης Ζαχαριάδης   
09.01.08
 Το ιστολόγιο Τήλαφος δημοσιεύει χάρτες από καμένες περιοχές, σε μορφή αρχείων KML και άδεια GPL. Τα στοιχεία των περιοχών συλλέγονται επί τόπου με φορητά GPS και φαίνονται στο blog σε Google Maps και τοπικά στο Google Earth.

Για όσους ενδιαφέρονται για τα τεχνικά, το αρχείο που περιλαμβάνει τις περιοχές που καταγράφει ο Τήλαφος , και που ανανεώνεται με κάθε νέα καταγραφή, είναι μορφής JSON και μπορεί να το αξιοποιήσει κανείς από javscript συμπεριλαμβάνοντας στη σελίδα του το tag:

<script src="http://tilaphos.googlepages.com/areas.json" type="text/javascript"></script>

Από το blog:

"Τα αρχεία του Τήλαφου είναι καμένες περιοχές που έχουν καταγραφεί επί τόπου, ενώ παρατίθενται και γεωγραφικά στίγματα πυρκαϊών του τελευταίου 48ώρου, όπως παρέχονται από το σύστημα FIRMS που αξιοποιεί δορυφορικές εικόνες του συστήματος MODIS της NASA. Τα στοιχεία των καμένων διατίθενται ελεύθερα, με άδεια GPL, σε μορφή αρχείων kml. Τα αρχεία kml μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε ψηφιακούς χάρτες στο διαδίκτυο αλλά και τοπικά απ' το πρόγραμμα Google Earth και άλλα.

Η διαδικασία της καταγραφής καμένων τόπων με GPS απαιτεί λίγες τεχνικές ικανότητες για τη ρύθμιση ενός GPS και ενός υπολογιστή, και θέληση για να διανύσει κανείς περπατώντας τα όρια των καμένων περιοχών στα δάση. Η οδοιπορία σε καμένες περιοχές δεν είναι ευχάριστη. Τις περισσότερες φορές δεν είναι ούτε εύκολη. Παρ' όλ' αυτά είναι εξαιρετική άσκηση για όσους από μας τρώμε τη ζωή μας στα γραφεία μπροστά σε χαρτιά, οθόνες και τηλέφωνα, και το πρακτικό της αποτέλεσμα είναι άμεσο και εμφανές."

Για περισσότερα σχετικά με την καταγραφή των καμένων περιοχών:

Γιατί στα καμένα

Η συμμετοχή όλων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Tags: Add more tags...,

Προβολές: 8030

Γράψε σχόλιο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.