Ελεγχοι στις μικρές επιχειρήσεις για παράνομο... | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Δημήτρης Ζαχαριάδης   
25.01.08
Αμέσως μετά τη συμφωνία Microsoft - Ελληνικής Κυβέρνησης (τα άρθρα 4.1 έως 4.5 αναφέρονται στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης για τις άδειες λογισμικού του δημόσιου τομέα), το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δια της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), γνωστής ως (πρώην) ΣΔΟΕ άρχισε ήδη τους ελέγχους και στις μικρές επιχειρήσεις για παράνομο λογισμικό, με προβλεπόμενα πρόστιμα 1000€ ανά παράνομο πρόγραμμα.

Λόγω του εύρους της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι η ετήσια απώλεια εσόδων για τις εταιρείες λογισμικού είναι της τάξης των 160.000.000€, όσο περίπου θα ήταν και το κέρδος των επιχειρήσεων αν επέλεγαν Ανοιχτό Λογισμικό για τη λειτουργία τους, αφού το Συνολικό Κόστος Κτήσης (Total Ownership Cost - TOC) για προγράμματα Ανοιχτού Λογισμικού, χωρίς τεχνική υποστήριξη, είναι μηδενικό. Είναι αυτονόητο ότι όποιο πειρατικό λογισμικό χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, δεν έχει ούτως ή άλλως τεχνική υποστήριξη.

Θα περίμενε κανείς, σε ένα σύγχρονο κράτος επιλογών, διεξόδων και πρόνοιας, με δεδομένη και την υστέρηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα πληροφορικής, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να ενημερώσει τις μικρές επιχειρήσεις για τις εναλλακτικές που υπάρχουν, δηλ. αγορά άδειας χρήσης, ή δωρεάν ανοιχτό λογισμικό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσαρμοστούν πριν από την επιβολή προστίμων.

Περισσότερα εδώ.


Tags: Add more tags...,

Προβολές: 8066

Γράψε σχόλιο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >