Προτάσεις της τρίτης φάσης του Labs.opengov | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
14.07.10

labsopengov.png Στο πλαίσιο της τρίτης φάσης, έχουν κατατεθεί προτάσεις  από πολίτες για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας“.  Λόγω του περιορισμένου χώρου του άρθρου, θα ασχοληθούμε μόνο με την πιο σημαντική. Όλες οι προτάσεις υπάρχουν στον δικτυακό τόπο, http://labs.opengov.gr

 

Από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στον τομέα “Πρόταση Τεχνικής Λύσης” έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον η πρόταση “Οριζόντια Πλατφόρμα Διαχείρισης Εργασιών Calipso” από τον κ. Δημήτριο Μπατσή. Η πλατφόρμα Calipso είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ροών εργασίας, που θα διανέμεται υπό την άδεια ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα AGPL v3. Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσαρμόζεται στη δομή και τις καθημερινές επιχειρησιακές διεργασίες κάθε οργανισμού, καλύπτοντας έτσι ανάγκες ανάθεσης, εκτέλεσης και παρακολούθησης εργασιών μέσα από ένα εύχρηστο και πλήρως διαδικτυακό περιβάλλον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια πληθώρα υπηρεσιών σε οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα, όπως για παράδειγμα:

  • Ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση αιτήσεων πολιτών.
  • Ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση αιτήσεων μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών.
  • Οργάνωση διαδικασιών και διαχείριση εργασιών μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου αλλά και τμημάτων αυτών.
  • Τήρηση ηλεκτρονικού και φυσικού πρωτοκόλλου, παραδείγματος χάρη σε σημεία εξυπηρέτησης πολιτών
  •  Ηλεκτρονική διακίνηση και διαχείριση εγγράφων

 Η τρίτη φάση των προτάσεων του labs.opengov συνεχίζεται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2010. θα επιλεγούν οι καλύτερες προτάσεις ανά κατηγορία σύμφωνα και με την γνώμη των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο http://labs.opengov.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >