ΕΛΛΑΚ Σύστημα Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και Ανάθεσης Υποθέσεων Scriptum | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ   
08.08.11

Scriptum logo Η ΕΛΛΑΚ πλατφόρμα Scriptum έχει αναπτυχθεί με στόχο την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την κάλυψη της ανάγκης για διατήρηση ηλεκτρονικού βιβλίου πρωτοκόλλου και δημιουργίας συστήματος ανάθεσης υποθέσεων για Υπηρεσίες του Δημοσίου.

 

 Η ανάλυση απαιτήσεων και οι προδιαγραφές για το Scriptum υπήρξε προϊόν δημόσιας διαβούλευσης ενώ υλοποίησή του βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

 

Ως πλατφόρμα, είναι βασισμένη στο ΕΛΛΑΚ σύστημα διαχείρισης εγγράφων OpenKM η οποία έχει τροποποιηθεί με επιπλέον κώδικα σε γλώσσα Java. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι αξιοποιήσιμο από Υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και ιδιώτες. Η αρχιτεκτονική του είναι ανοικτή και επεκτάσιμη ενώ η αρχική ανάπτυξη της πλατφόρμας έχει γίνει από ιδιώτη αλλά υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής εθελοντών προγραμματιστών καθότι η διαχείριση της ανάπτυξης του πηγαίου κώδικα γίνεται μέσω σχετικού συστήματος Redmine και κατ’ επέκταση με χρήση συστήματος διαχείρισης εκδόσεων (version control system).

 

[Εξωτ. σύνδεσμος: http://scriptum.gr]

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >