Λογισμικό παρακολούθησης επενδύσεων στην πληροφορική | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
12.04.11

itdashboard.png Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει δράσεις, ώστε να γίνει περισσότερο προσβάσιμη η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών στους πολίτες, για να έχουν μια καλύτερη εικόνα για την διαχείριση των οικονομικών πόρων του δημοσίου τομέα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Λευκός Οίκος διέθεσε τον κώδικα και για δύο εφαρμογές με άδεια ανοιχτού λογισμικού. Οι εφαρμογές είναι οι IT Dashboard και Techstat Toolkit.

 

Η δημιουργία του IT Dashboard ήταν ένα σημαντικό βήμα στο να γίνουν τα έργα περισσότερο διαφανή και να αυξηθεί η υπευθυνότητα της διαχείρισής τους. Η διάθεση του κώδικα, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και ένα μοντέλο για άλλα κυβερνητικά προγράμματα ώστε να παρουσιασθεί το πως μπορούν να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση εργαλείων και από άλλες υπηρεσίες που έχουν παρόμοιες ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να δημιουργηθούν οι εφαρμογές από την αρχή. Με το λογισμικό αυτό μπορεί να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης εφαρμογών τεχνολογίας και πληροφορικής του δημοσίου τομέα, με την εμφάνιση της πορείας των έργων, ώστε να είναι εύκολο για τις δημόσιες υπηρεσίες, να πληροφορηθούν, για το τι έργα λογισμικού βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα, ώστε να μην χρειάζεται να κατασκευασθεί κάτι που ήδη κατασκευάζεται σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Έτσι υπάρχει μιά πλήρης εικόνα για τις επενδύσεις που γίνονται από την κυβέρνηση στα πληροφορικά συστήματα του δημόσιο τομέα.

 

Το Techstat Toolkit, είναι ένα εργαλείο που δίνει τα βήματα που απαιτείται να γίνουν ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη μιας εφαρμογής στις περιπτώσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Το Techstat Toolkit, είναι μια διαδικασία αυστηρά καθορισμένη, που κάποιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν να εκτιμήσουν, εάν έχει νόημα να συνεχισθεί η ανάπτυξη, ή να προτείνει βήματα που απαιτούνται να γίνουν, ώστε η ανάπτυξη να συνεχισθεί ομαλά και να τελειώσει μέσα κάποιο λογικό χρονικό διάστημα. Η ομάδα που θα ακολουθήσει την διαδικασία Techstat, δεν παρεμβαίνει στην ανάπτυξη της εφαρμογής, αλλά καθορίζει, πως θα συνεχίσει η πορεία, ή θα διακόψει το έργο.

 

Αυτά τα έργα είναι σημαντικά για την χρήση της τεχνολογίας από τον δημόσιο τομέα. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην χώρα μας για την οργάνωση της μηχανοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

 

Tags: e-government, ΕΕΛΛΑΚ, Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >