Κοινότητες
Βικιπαίδεια: 10 χρόνια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Γράφει ο/η EDITOR EELLAK   
29.11.12

Η Βικιπαίδεια στα Ελληνικά, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, κλείνει 10 χρόνια ιστορίας το Δεκέμβριο του 2012. Έχοντας αρχίσει από το 2002, σήμερα η Βικιπαίδεια, η εγκυκλοπαίδεια που γράφεται συνεργατικά από οποιονδήποτε, διαβάζεται 34.000 φορές την ώρα, με 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα, προσφέροντας στον καθένα πληροφορίες που βρίσκονται στα 81.042 λήμματα που διαμορφώθηκαν με 3.809.533 επεξεργασίες. Για την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας προσέφεραν τις συνεισφορές τους αρκετοί από τους 114.912 εγγεγραμμένους αλλά και πολλοί από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες
Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 744 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ignite Athens | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
13.09.12

ignite athensΗ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στις 20 Σεπτεμβρίου το πρώτο ελληνικό Ignite Show, έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για μια παγκόσμια «συνεύρεση» καινοτόμων, εφευρετών και γενικά ανθρώπων με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό δημιουργικό επίπεδο.

 

Σε ένα απόγευμα οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δική τους πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα με 20 slides, διαμορφώνοντας μια πεντάλεπτη παρουσίαση.Οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρουσιαστούν σε κοινό επενδυτών/χρηματοδοτών στο Global Ignite Week. Το πρώτο Ignite πραγματοποιήθηκε στο Seattle 2006, και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς ανταλλαγής και διάχυσης ιδεών καινοτομίας για μεγάλες εταιρείες. Οι εκδηλώσεις του επεκτάθηκαν σε πάνω από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τις Intel O’Reilly, Microsoft Google Facebook, Oracle PayPal.

 

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ενώ το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τις άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης. Η διοργάνωση αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκδήλωση. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι και ο ιδρυτής της O' Reilly Media και εμπνευστής του Ignite, Tim O’ Reily, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος Twitter για θέματα καινοτομίας, Claire Diaz.

 

Για την εκδήλωση θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση για τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας και για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν από τη διεύθυνση:http://live.grnet.gr/sgt/

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 807 , Διαβάστε περισσότερα...

 
15 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
03.09.12

Software Freedom DayΣτις 15 Σεπτεμβρίου κοινότητες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού!

 

Στην Αθήνα η ημέρα θα εορταστεί στο Hackerspace, το οποίο θα είναι ανοιχτό απ' τις 12.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με προβολές, συζητήσεις και αρκετά CDs και δώρα από Open-Source projects. Περισσότερα...

 

Παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα. Για να βρείτε ποια είναι η πλησιέστερη σας επισκεφτείτε το wiki της διοργάνωσης.

 

Tags: hackerspace, δράσεις, κοινότητες, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1410 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Διοργάνωση ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
22.05.12

ypokataskeviΗ διοργάνωση ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που περιλαμβάνει διαλέξεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, εικόνες, εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, δράσεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις, χορό στοχεύοντας τη δημιουργία, το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου στο Βυσροδεψείο, Ορφέως 174 στον Βοτανικό. Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα προβλέπονται οι παρακάτω δράσεις:

 

Tags: anonymity, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1464 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ημερίδα AWMN | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
08.05.12

awmn_logo.gif Μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα διοργάνωσε το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών (AWMN), την Τρίτη 24 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

Στην Ημερίδα εκ μέρους της ΕΕΛ/ΛΑΚ μίλησε ο Μπάμπης Εγγλέζος, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά σε όλες τις δράσεις και τη φιλοσοφία της ΕΕΛ/ΛΑΚ, στη συνεργασία με το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο και στη δράση openwifi, η οποία αριθμεί ήδη 40 ασύρματα δίκτυα με 545 σημεία πρόσβασης.

Πλήρης παρουσίαση της Ημερίδας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου.

 

Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1533 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Window farming στο hackerspace.gr | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
27.04.12

greenhack.pngΗ ομάδα GreenHack του hackerspace.gr προχώρησε στην δημιουργία μιας συσκευής window farming για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και οχi μονο.

Το window farming είναι η τεχνική υδροπονικής καλλιέργειας φυτών στα παράθυρα κτηρίων εκμεταλλευόμενοι το φως και τις ελεγχόμενες συνθήκες που επικρατούν σε κλειστούς χώρους. Στην υδροπονική καλλιέργεια το εμπλουτισμένο με θρεπτικά στοιχεία νερό διοχετεύεται στις ρίζες το φυτών από μια δεξαμενή και ανακυκλώνεται. Από τα κύρια οφέλη της μεθόδου αυτής είναι η ταχεία και σταθερή παραγωγή φυτών περισσότερους μήνες του χρόνου από τις συμβατικές μεθόδους που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση ειδικά σε για τις ανάγκες καλλιέργειας σε αστικό χώρο.

 

Tags: green, hsgr, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1899 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συνδιαχείριση του planet.ellak.gr | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
15.03.12
"Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) θέλοντας να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του planet.ellak.gr απευθύνει πρόσκληση σε όσους εθελοντές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνδιαχείριση του. Το planet.ellak.gr αποτελεί ένα τόπο συνάντησης των μελών της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας ελ/λακ και φιλοξενούνται ιστολόγια που αρθρογραφούν για το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό περιεχόμενο και τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ο στόχος του πλανήτη είναι να αναδείξει το έργο των μελών της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας ελεύθερου λογισμικού και να προτρέψει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό.


Tags: Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1046 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
12.03.12

Στις 14 Μαρτίου και ώρα 19:00 ξεκινάει στο hackerspace.gr η πρώτη, από μία σειρά παρουσιάσεων, με θέμα την ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet. Οι παρουσιάσεις θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα για τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και βοηθητικό για όποιον επιθυμεί να πάρει μέτρα ώστε να προστατεύσει την επικοινωνία του. Θέματα τα οποία έγιναν πιο επίκαιρα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις εν κρυπτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η ACTA (ή το SOPA στην άλλη μεριά του Ατλαντικού).

 

Tags: anonymity, hackerspace, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 1132 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Κάλεσμα για συνεργατική μετάφραση του «The Power of Open» στα ελληνικά! | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
09.01.12

Το "The Power of Open", είναι μια συλλογή ιστοριών με πετυχημένες χρήσεις των αδειών Creative Commons από  καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και ινστιτούτα παντός τύπου. Το «Power of Open» είναι διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα στο http://thepowerofopen.org υπό την άδεια "Creative Commons – Αναφορά δημιουργού" σε διάφορες γλώσσες και στόχος είναι να μεταφραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες.

 

 

Tags: Creative Commons, Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 2092 , Διαβάστε περισσότερα...

 
Software Freedom Day | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Γράφει ο/η Νίκος Ρούσσος   
13.09.11

Software Freedom DayΤο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού γιορτάζει σε μια μέρα που είναι γνωστή ως Software Freedom Day.


Στην Αθήνα η μέρα θα εορταστεί στο Hackerspace, το οποίο θα είναι ανοιχτό απ' τις 11.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με προβολές, συζητήσεις και αρκετά CDs και δώρα από Open-Source projects.

 

Σχετική ανακοίνωση του Hackerspace.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα, Χανιά.

Tags: , Add more tags...,

Γράψε σχόλιο , Προβολές: 3183 , Διαβάστε περισσότερα...

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 20 από 34