Αποτελέσματα Αξιολόγησης Συνεδριου ΕΛ/ΛΑΚ 2011 | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ   
23.06.11

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου ΕΛ/ΛΑΚ το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 20, 21 και 22 Μαΐου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα έβγαλε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του συνεδρίου.

 

Οι ερωτήσεις πέρα από την αξιολόγηση του φετινού συνεδρίου απευθύνονταν και σε άτομα τα οποία δεν παρευρέθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου αλλά ενδιαφέρονται να σχολιάσουν και να προτείνουν θέματα για το επόμενο συνέδριο και για τις προσεχείς εκδηλώσεις.

 

Η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ήταν μεγάλη καθώς περισσότερα από 150 άτομα αφιέρωσαν λίγο χρόνο και συμπλήρωσαν το online ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμα καθώς με βάση αυτά θα σχεδιαστεί το ετήσιο συνέδριο της επόμενης χρονιάς αλλά θα ληφθούν υπόψη και για τη διοργάνωση μελλοντικών εκδηλώσεων της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων το φετινό συνέδριο θεωρείται στην πλειοψηφία του ως πολύ καλά οργανωμένο τόσο ως προς το επίπεδο των ομιλητών όσο και ως προς τη διοργάνωση των εργαστηρίων. Επίσης οι περισσότεροι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι από τα πάνελ συζήτησης καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησε ότι τα θεώρησε πάρα πολύ/αρκετά ενδιαφέροντα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι και οι τέσσερις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είχαν περίπου τα ίδια ποσοστά προτίμησης από τους ερωτηθέντες. Ένα σημείο το οποίο είναι ενθαρρυντικό για τη διείσδυση του ΕΛ/ΛΑΚ είναι ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων οι περισσότεροι συμμετέχοντες ζήτησαν σε μελλοντικά συνέδρια να υπάρχουν περισσότερα workshops, γεγονός που σημαίνει ότι τα άτομα που συμμετέχουν πλέον είναι πιο εξοικειωμένα με τις βασικές έννοιες του ΕΛ/ΛΑΚ και επιθυμούν να ενημερωθούν σε πιο εξειδικευμένα θέματα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες περιγράφουν ως άριστη ή πολύ καλή τη σχέση τους με το ΕΛ/ΛΑΚ.


Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν εδώ και στο site του συνεδρίου (conf.ellak.gr). Επίσης στην αρχική σελίδα του συνεδρίου υπάρχουν πλέον διαθέσιμα όλα τα video και οι παρουσιάσεις.

 

Tags: Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >