Ξεκίνησε η 4η φάση του labs opengov | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
21.02.11

labsopengov.pngΜετά από τις τρείς επιτυχημένες φάσεις του labs.opengov, έχουμε τώρα την τέταρτη φάση. Σε αυτή την φάση σκοπός είναι να γίνουν προτάσεις για βελτίωση και εξέλιξη των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. Σε αυτή την φάση η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι η 6η Μαρτίου 2011. Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες αλλά δίνεται έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλιση και στις Οικονομικές συναλλαγές.

 

Σε αυτή την φάση μπορούν να συμμετέχουν φορείς, πολίτες και στελέχη και επαγγελματίες από τον κλάδο των ΤΠΕ. Οι φορείς μπορούν να παρουσιάσουν ένα οδικό χάρτη για την βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών τους. Οι πολίτες μπορούν να προτείνουν τρόπους για την αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν. Οι επαγγελματίες από τον χώρο των ΤΠΕ μπορούν να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης του υπάρχοντος εξοπλισμού, ώστε να παρασχεθούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο μέλλον. Η επιστημονική επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες από τις προτάσεις που θα υποβληθούν, και θα παρουσιασθούν σε ανοικτή εκδήλωση. Οι υπηρεσίες που προτείνονται για βελτίωση αφορούν την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, την ΙΔΗΚΑ και την ηλεκτρονική πολεοδομία. Οι προτάσεις μπορεί να είναι ομαδικές ή και ατομικές.

 

Μέχρι τώρα έχει γίνει σημαντική δουλειά από τις προηγούμενες τρεις φάσεις του labs opengov, και έχουν παρουσιαστεί στις εκδηλώσεις πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του labs.opengov στην διεύθυνση: http://labs.opengov.gr

 

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >