Labs Opengov 4η φάση (Επιχειρηματικότητα) | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
14.05.11

Την Δευτέρα στις 2/5/2011, έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας), οι παρουσιάσεις των προτάσεων για την 4η φάση του labs.opengov. Η τρίτη ενότητα είχε σαν θέμα την επιχειρηματικότητα. Στην πρώτη ομιλία ο κ. Βασίλης Πρεβελάκης, παρουσίασε το Ενoποιημένο Σύστημα Λογιστικής Υποστήριξης Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το δημόσιο έχει μια συνεχή τάση να κάνει τα πράγματα όλο και πιο περίπλοκα για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στους στόχους του έργου, και περιγράφηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνει η χρήση εικονικής μηχανής, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, ενώ η πρόσβαση στο υπόλοιπο σύστημα ελαχιστοποιείται. Όλες οι εφαρμογές και η βάση δεδομένων βρίσκεται μέσα στην εικονική μηχανή, έτσι η αναβάθμιση και ενημέρωση γίνονται πάρα πολύ εύκολα. Με αυτή την πρόταση έχουμε ένα σύστημα με χαμηλό κόστος και πληρότητα της εφαρμογής.

Στην συνέχεια η κα. Αθηνά Βουνάτσου, παρουσίασε το Γενικό Επορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), και την υλοποίηση της υπηρεσίας “δημιουργία επιχείρισης μέσα σε μιά ημέρα”. Μέσω του ΓΕΜΗ, υπάρχει η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να γνωρίζει τα στοιχεία για κάποια επιχείρηση. Μέσα σε μια ημέρα, ολοκληρώνεται η διαδικασία έναρξης επιχείρησης, εάν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, Αυτή την στιγμή συνεργάζονται 71 φορείς για την λειτουργία του έργου και η μείωση του κόστους δημιουργίας μιας επιχείρησης περνά το 85%.

Η τελευταία ομιλία της ημερίδας, αφορούσε το έργο startupgreece. Η αφετηρία της προσπάθειας ήταν η βοήθεια προς τους νέους επιχειρηματίες και την εξέλιξη των υπηρεσιών του δημοσίου. 'Εγιναν εργαστήρια και ερωτηματολόγια, για τον καθορισμό των στόχων και της πορείας του έργου. Τρεις μήνες μετά το έργο βρίσκεται στην β' φάση και ένας από τους στόχους είναι η εμπλοκή όλων των υπηρεσιών που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα. Το έργο έχει μια ενεργή κοινότητα που παρεμβαίνει στην εξέλιξή του. Στα επόμενα βήματα συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση των εταιρειών με υπεύθυνους ανθρώπους, όσον αφορά τα πακέτα χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.Περισσότερα για το startupgreece μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με πάνελ ομιλητών.

Tags: e-government, EEΛΛΑΚ, Συνέδρια, Add more tags...,
 
< Προηγ.   Επόμ. >