Το πλαίσιο ανάπτυξης εφαρμογών LGAF | Εκτύπωση |  E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η newsletter   
28.09.09
lgaf.png To έργο LGAF (Local Goverment Application Framework) έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μέσω της αυτοματοποίησης της επικοινωνίας μεταξύ πολίτη και τοπικής αυτοδιοίκησης. Περιλαμβάνει ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων σε όλους τους βασικούς τομείς υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης σε 16 φορείς. Το έργο ανήκει στην ΚΕΔΚΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Στα πλαίσια του παραπάνω αντικειμένου, ο σκοπός του έργου LGAF είναι διττός:

1. Παράγει τελικά, πλήρως λειτουργικά, συστήματα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους 16 συμμετέχοντες φορείς. Τα τελικά παραγωγικά συστήματα αναφέρονται υπό το όρο: «Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον ΟΤΑ για Παροχή Υπηρεσιών στο Πολίτη και στις Επιχειρήσεις»

2. Ενοποιεί τα πρότυπα, τις σχεδιαστικές αρχές και τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν σε μια "Κοινή Ανοιχτή Τεχνολογική Πλατφόρμα Ανάπτυξης Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" (την οποία εφεξής θα αποκαλούμε για συντομία "Πλατφόρμα Υπηρεσιών" ή "Πλατφόρμα LGAF" σε αντιδιαστολή με το "Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον ΟΤΑ" που αποτελεί ουσιαστικά την εφαρμογή / παραμετροποίηση της Πλατφόρμας LGAF στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ΟΤΑ).

 

Αποδέκτης της πλατφόρμας LGAF, είναι η ΚΕΔΚΕ, ενώ αποδέκτες των τελικών συστημάτων / ηλεκτρονικών πυλών είναι οι δήμοι. Η Πλατφόρμα Υπηρεσιών LGAF ενοποιεί τα 16 συστήματα σε μια κοινή τεχνολογική βάση και επιτρέπει την διαρκή ανάπτυξή / αναβάθμισή τους με συνέπεια, ταχύτητα και χαμηλό κόστος. Όλες οι βελτιώσεις πραγματοποιούνται στην κοινή πλατφόρμα και με αυτό τον τρόπο είναι αυτόματα διαθέσιμες σε όλες τις τελικές υλοποιήσεις των πυλών (ειδικά στην περίπτωση κεντρικής φυσικής υλοποίησης σε Data Center). Το έργο έχει τρία κύρια υποσυστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες του σκοπού του έργου. αλλά και ευρύτερα τις απαιτήσεις σύγχρονων επιχειρησιακών συστημάτων:

  • To Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών παρέχει την δυνατότητα καταγραφής και αναζήτησης των στοιχείων των χρηστών του συστήματος (πολίτες, στελέχη ΟΤΑ). Χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση και πιστοποίηση των χρηστών και άλλων συναφών δεδομένων σχετικά με τους χρήστες.

  • Το Σύστημα Επιχειρησιακού Περιεχομένου( http://betacms.org/ ) παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης του περιεχομένου των Ηλεκτρονικών Πυλών και ευρύτερα του συνόλου του περιεχομένου και των εγγράφων που επεξεργάζονται οι ΟΤΑ για την παροχή των υπηρεσιών τους (intranet).

  • Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Διεργασιών παρέχει τις υπηρεσίες σύνθεσεις νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω υπηρεσιών ιστού (web services) που παρέχει η πλατφόρμα και τον συνδυασμό τους με ροές εργασίας για την διαχείριση των ενεργειών των στελεχών των ΟΤΑ και των πολιτών (Human Task Workflows).

Η πλατφόρμα υλοποιείται και χρησιμοποιεί τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού που είναι ήδη διαδεδομένες στο εξωτερικό οπότε αυτό εξασφαλίζει την ελευθερία στην ΚΕΔΚΕ να μπορεί συνεχώς να βελτιώνει την πλατφόρμα, χωρίς να είναι "εγκλωβισμένη", σε κάποιο κλειστό λογισμικό συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Περισσότερα για την πλατφόρμα LGAF, θα βρείτε στην διεύθυνση: http://lgaf.kedke.org/wiki/



 
< Προηγ.   Επόμ. >